Augalinės grietinėlės alternatyvos patiks ne tik veganams, bet ir visiems mėgstantiems improvizuoti virtuvėje. Kulinarijai skirti kokosų, sojų, avižų, migdolų ir kiti augaliniai kremai atveria galimybes ruošti pamėgtus patiekalus bei išbandyti naujus receptus.
Kulinarinius augalinius kremus drąsiai naudok vietoj grietinėlės patiems įvairiausiems patiekalams: sriuboms, troškiniams, padažams, kokteiliams, ledams ir kitiems desertams. Drąsiai eksperimentuok ir atrask daugiau nei tikėjaisi receptų, kuriuose puikiai dera grietinėlės alternatyvos.
Kokosų kremas yra tiesiog nepakeičiamas ruošiant Azijos šalių patiekalus. Šio produkto pasirinkimas toks platus, kad verta išbandyti keletą skirtingų kokosų kremų, kol atrasi savo mėgstamiausią. Skaičiuojantiems kalorijas verta atkreipti dėmesį į mažesnio riebumo kokosų kremą. Tobuliems desertams rinkis skirtą plakimui arba tirštą kokosų kremą. Mėgstantiems egzotiškus skonius verta išbandyti kokosų kremą su ciberžole.
Anakardžių ir migdolų kremai puikiai tinka kavai ir arbatai balinti. Jų subtilus riešutinis skonis pagardins sriubas, troškinius bei kitus patiekalus. Vietoj įprastos grietinėlės puikiai tiks ir ekologiškas avižų kremas kulinarijai.