Vis daugiau žmonių atranda augalinius pieno pakaitalus. Tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis produktas, kurį mielai naudoja tie, kurie negali ar nenori vartoti pieno ar netoleruoja laktozės. Pieno pakaitalai taip pat puikiai tinka mitybos raciono paįvairinimui bei ieškantiems naujų skonių.
Dėmesingai atrinktame asortimente lengva rasti jau pamėgtus augalinius gėrimus, o taip pat dar neragautų pieno alternatyvų. Ekologiški migdolų, kokosų, sojų, avižų, speltų, ryžių, sorų, kanapių gėrimai gali būti be pridėtinio cukraus arba saldinti agavų sirupu. Maistine verte išsiskiria kalciu bei iš jūros dumblių praturtinti gėrimai. Stiklinė kakavinio augalinio gėrimo gali atstoti desertą bei suteikti džiaugsmo tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Iš augalinių kultūrų pagaminti pieno pakaitalai gali būti vartojami taip pat plačiai ir įvairiai, kaip ir karvės pienas. Jais galima užsipilti sausus pusryčius, naudoti vietoje pieno verdant košes, sriubas, ruošiant padažus, kepiniuose. Mėgstantys balintą kavą, arbatą ar kakavą taip pat atras tam geriausiai tinkantį augalinį pieno pakaitalą.