Tofu sūris gaminamas iš sojos pupelių. Šis veganiškas maisto produktas, kaip ir kiti sojos gaminiai, yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tofu visai neturi gyvūninės kilmės riebalų, todėl tinka vegetarams, veganams bei netoleruojantiems laktozės ar vengiantiems cholesterolio.
Ypač gausiai tofu naudojamas Rytų šalių virtuvėse. Neutralaus skonio sūris sugeria padažų, sriubų, troškinių bei marinatų skonį. Dėl labai plačių panaudojimo galimybių tofu sūris tobulai tinka improvizacijoms virtuvėje. Jį galima kepti, dėti į sriubas ir troškinius, gardinti salotas, ruošti saldžius ir pikantiškus kremus bei naudoti kaip užtepą.
Mitybą paįvairink ir kitais, valgymui jau paruoštais tofu produktais. Troškinti tofu gabalėliai gali tapti maistingu užkandžiu arba gardžiu salotų, troškinių bei keptų daržovių priedu. Paruoštas valgymui yra ir šilkinis tofu – šis produktas išsiskiria savo švelnia konsistencija.
Siekdamas išsirinkti sveikatai palankiausią tofu, pirmenybę teik sūriui, kuris pagamintas iš sertifikuotose ekologiniuose ūkiuose užaugintų sojos pupelių – taip būsi tikras, kad soja nėra genetiškai modifikuota. Atidarius pakuotę, tofu reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per keletą dienų.
Tofu kaina dažnai priklauso nuo gamybos kokybės ir naudojamų ingredientų, bet šis produktas išlieka prieinamas ir mėgiamas. Jei nori pajusti švelnų skonį, gali pasirinkti šilkinį tofu, kuris išsiskiria savo kreminėmis savybėmis ir puikiai tinka saldžiuose desertuose arba kaip užtepėlė.
Patiekalai su tofu yra ideali alternatyva tiems, kurie vengia gyvūninių produktų, bet nori pasigaminti skanų ir maistingą maistą. Tofu nauda neapsiriboja tik baltymų kiekiu – jis taip pat yra puikus kalcio šaltinis, prisidedantis prie kaulų stiprinimo.
Tofu gali pirkti ne tik fizinėse LIVIN parduotuvėse, bet ir patogiai užsisakyti tofu internetu, o galbūt atrasti naujų variantų, pavyzdžiui, marinuotą ar rūkytą tofu, kuris suteiks patiekalams papildomo skonio. Visos šios tofu versijos leidžia įvairinti kasdienį meniu ir užtikrinti subalansuotą mitybą.