Šaukštelis mėgstamos uogienės gali akimirksniu praskaidrinti nuotaiką ir sugrąžinti saldžius vaikystės prisiminimus. Kaip tik todėl namuose verta turėti bent keletą uogienės ar džemo indelių – nežinia, kada pritrūksi šaukštelio geros nuotaikos.
Dėmesingai atrinkome patikimų gamintojų uogienes bei džemus, kurie gaminami iš aukščiausios kokybės vaisių bei uogų. Italijoje pagaminti ekologiški figų, persikų ar apelsinų džemai pasižymi sodriu skoniu bei nuostabiu aromatu. Jų receptuose nenaudojamas pektinas, o saldumo suteikia neapdorotas cukranendrių cukrus.
Mėgstantiems išskirtinius skonius nebūtina žvalgytis į šiltesniuose kraštuose augančių vaisių džemus. Dėmesio verta aromatinga šaltalankių uogienė, paruošta iš sertifikuotame ekologiniame ūkyje užaugintų uogų. Dėmesio verta ir vasara kvepianti šaldyta braškių ar aviečių tyrė.
Tik iš šviežiai nuskintų obuolių gaminamoje ekologiškoje obuolių tyrėje visiškai nėra pridėtinio cukraus. Jos sudėtyje tik obuoliai ir kiti vaisiai, kurių natūralaus saldumo tikrai pakanka.
Turint mėgstamos uogienės bus nesunku rasti, ką ja pagardinti. Niekam ne paslaptis, kad neišskiriamas yra blynų ir uogienės duetas. Šaukštelis uogienės suteiks puikų skonį ir pusryčių košei, jogurtui ar varškei. Na, o duonos riekė, storai aptepta džemu – bene greičiausiai paruošiamas desertas.