5 gerą kavos kokybę lemiantys veiksniai

2022-03-01
5 gerą kavos kokybę lemiantys veiksniai

Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Jos rūšių ir gamintojų pasirinkimas didžiulis, todėl mėgstantiems šį aromatingą gėrimą neretai kyla klausimas – kaip išsirinkti? Kavos kokybę, jos išraiškingą skonį ir nepamirštamą aromatą lemia penki pagrindiniai veiksniai: kilmė, aukštis virš jūros lygio, auginimas, derliaus nuėmimas ir skrudinimo būdai. Štai kaip jų visuma atsispindi „Lebensbaum“ ekologiškos kavos gamyboje:

1. KILMĖ
„Lebensbaum“ kavos kilusios iš Kolumbijos, Peru, Meksikos ir Etiopijos. Šie tradiciniai kavos regionai išsiskiria specifiniu pupelių skoniu, kuriam įtaka daro ypatingas dirvožemis ir palankus klimatas.

2. AUKŠTIS VIRŠ JŪROS LYGIO
Renkantis partnerius „Lebensbaum“ gamintojas daug dėmesio skiria, kad kavos pupelių plantacijos būtų aukštumose. Kuo plantacija aukščiau, tuo vėsesnis klimatas, kuriame augalai auga lėčiau. Tai suteikia kavamedžio uogoms daugiau laiko, reikalingo subrandinti ypatingą aromatą, dėl kurio kava tampa dar intensyvesnė.

3. AUGINIMAS
Visos „Lebensbaum“ kavos rūšys yra auginamos ekologiškai arba biodinamiškai. Tai reiškia, kad nenaudojami pesticidai ar sintetinės, cheminės trąšos. Augalai auginami derlingoje dirvoje, kuri natūraliai gamina trąšas ir kompostą. Kitas svarbus faktorius – pavėsis. Pavėsyje auginamų kavamedžių uogos subręsta lėčiau.

Siekdami gilinti kavamedžių augintojų suvokimą apie gamtos tarpusavio ryšius, agrikultūros ekspertai iš „Lebensbaum“ vykdo bendradarbiavimo programą ir veda seminarus apie kompostavimą. Teisingas kompostavimas ir komposto tvarkymas stiprina dirvožemį, jo struktūrą, vandens surišimą ir palaiko maistinių medžiagų apykaitą. Tai dar labiau sustiprina kavos kokybę, o tuo pačiu ir tiesioginį ryšį su augintojais.

4. DERLIAUS NUĖMIMAS
„Lebensbaum“ kavos derlius nuimamas rankomis. Ant kavamedžių vienu metu auga prinokusios ir neprinokusios uogos, todėl kavos kokybei ypač naudingas toks derliaus nuėmimo būdas.

5. SKRUDINIMAS
„Lebensbaum“ kava skrudinama vienoje iš seniausių, ekologiškų skrudyklų Vokietijoje. Skrudinimo procesas yra lėtas ir ne per karštas – iki 16 minučių, ne aukštesnėje kaip 230°C temperatūroje. Ne ką mažiau yra svarbu ir tai, kad skrudinama nedideliais kiekais. Tokiu atsakingu skrudinimo būdu geriausiai atskleidžiamas individualus, regiono suformuotas kavos skonis.

„Lebensbaum“ ekologiškos kavos kviečiame įsigyti internetu ir visose LIVIN parduotuvėse.

Susiję produktai

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui