„Rapunzel“ ekologiškos nekepintos grikių kruopos – vertingas ir maistingas produktas, kuris yra puikus skaidulinių medžiagų, vitamino B1, kalio, geležies ir cinko šaltinis, turi daug magnio. Malonaus riešutų skonio. Tinka košei, apkepams, paplotėliams, sriuboms.
Paruošimas: 250 g grikių užpilkite 375 ml vandens, užvirkite. Virkite 15 min. ir leiskite brinkti 5 min.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
Sertifikato nr. žr. ant pakuotės.
Grikiai kilę iš kalnuotų Azijos vietovių, šiandien paplitę visame pasaulyje. Jie laikomi vienu maistingiausių augalų žemėje, turtingu vertingais baltymais (juose yra visos amino rūgštys). Kiti tuo pasižymintys augalai: bolivinė balanda (kynva), kanapė, burnotis, soja.
Remiantis maistingumo rodiklių duomenų baze (nutritiondata.self.com), grikiai yra vertingų baltymų – juose yra visos esminės amino rūgštys – šaltinis. Grikiuose yra daug vario (110% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems), mangano (65%), magnio (62%), fosforo (50%), vitamino B3 (44%). Grikiai yra vitamino B2 (29%), geležies (16%), kalio (23%), cinko (24%), seleno (15%) ir pantoteno rūgšties (20%) šaltinis. Grikių glikemijos indeksas žemas.
Apie grikių naudą galima paskaityti:
- Grikiai – maistingiausiųjų sąrašo lyderis
- Grikiai ne tik maistui
- (angliškai) Apie grikių maistines savybes
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Sudedamosios dalys: ekologiški lukštenti grikiai, neapdoroti terminiu būdu.
Maistinė vertė (100 g) – 1466 kJ / 346 kcal: riebalų 1.7 g (iš jų sočiųjų 0.3 g), angliavandenių 71 g (iš jų cukrų <0.5 g), skaidulinių medžiagų 3.7 g, baltymų 9.8 g, druskos <0.01 g, vitamino B1 0.24 mg (22% RMV), kalio 392 mg (20% RMV), magnio 142 mg (38% RMV), geležies 3.8 mg (27% RMV), cinko 2.7 mg (27% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė.