URTEKRAM ekologiškos kukurūzų kruopos (polenta) tinkamos košėms, apkepams, paplotėliams, troškiniams gaminti, taip pat iš jų gaminama polenta – tradicinė itališka košė. Kukurūzų kruopos yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Pagaminta iš stambaus malimo kukurūzų dribsnių. Be glitimo.
Paruošimas. Kukurūzų košė: 100 ml kukurūzų kruopų virkite 200 ml vandens, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos. Maišydami virkite apie 7-8 minutes.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
DK-ØKO-100, ES žemės ūkis.
Kukurūzų košė (garnyras 4 asmenims)
250 g kruopų supilti į 1.5 l verdančio vandens. Maišant virti žemoje temperatūroje 2 min. Uždengti dangtį ir palikti pastovėti 5 min.
Pikantiška košė: į paruoštą košę galima įmaišyti 100 g tarkuoto sūrio. Norint saldžios košės, verdant vietoj vandens pilti pieną arba sojos pieną, išvirus įdėti 50 g cukraus ir užpilti lydytu sviestu.
Polenta
Išvirtą košę (pikantišką arba saldžią) sukrėsti į skardą, paskirstyti 1-2 cm storio ir atvėsinti. Polentą supjaustyti gabaliukais.
Kepta polenta: keptuvėje įkaitinti riebalus ir apkepti gabaliukus iš abiejų pusių iki aukso geltonumo.
Apkepas: gabaliukus susluoksniuoti apkepo inde, apibarstyti tarkuotu sūriu ir sviesto gabaliukais. Kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Virtiniai su slyvomis
250 g kukurūzų kruopų, 1 l pieno, žiupsnelis burbono vanilės, 2 kiaušiniai, 8-10 slyvų, 1 a.š. druskos, 125 g lydyto sviesto, cinamono.
250 g kukurūzų kruopų išmaišyti 1 l verdančio pieno. Maišant virti žemoje temperatūroje 2 min. Uždengti dangtį ir palikti pastovėti 5 min. Įmaišyti 50 g cukraus ir vanilę. Kai masė atvės, įminkyti 2 kiaušinius. Slyvas perpjauti pusiau, pašalinti kauliukus. Šlapiomis rankomis imti abrikoso dydžio kukurūzų košės gabaliuką, suformuoti rutuliuką, suploti, ir apgaubti slyvą.
Užvirinti 2 l pasūdyto vandens, sumažinti temperatūrą, sudėti virtinius ir palikti juos 20 minučių. Virtiniai paruošti, kai iškyla į paviršių. Patiekti su lydytu sviestu, cinamonu ir cukrumi.
URTEKRAM savo veiklą pradėjo 1972 m. kaip ekologiškų prekių parduotuvė Kopenhagos centre. Po kelerių metų susidomėjimas jų produktais buvo toks didelis, kad teko ieškotis naujų didesnių patalpų, kur būtų galima pradėti vykdyti ir gamybą.
Šiandien URTEKRAM išaugo į vieną iš pirmaujančių Skandinavijos ekologiškų prekių ženklų, o savo produktus eksportuoja į daugiau nei 30 pasaulio šalių. URTEKRAM įsipareigoja tiekti kokybišką ekologišką maistą ir kitus produktus, kurie keičia vartotojų gyvenimą.
Sudedamosios dalys: ekologiškos kukurūzų kruopos.
Maistinė vertė (100 g) – 1460 kJ/340 kcal: riebalų 0.8 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 0.2 g), angliavandenių 74 g (iš jų cukrų 1.5 g), skaidulinių medžiagų 4.8 g, baltymų 7.7 g, druskos 0.00 g.