Fokačija su burokėliais

Fokačija su burokėliais

Fokačija su burokėliais
  • 400 g drungno vandens
  • 500 g Alce Nero kvietinių miltų  
  • 20 g alyvuogių aliejaus 
  • 4 g sausų mielių
  • 7 g medaus
  • 10 g druskos
  • 200 g virtų burokėlių
  • šviežių rozmarinų

+ 10–12 šaukštų alyvuogių aliejaus fokačijos tešlai apšlakstyti 

KARAMELIZUOTIEMS SVOGŪNAMS:

  • 2 vidutiniai raudonieji svogūnai
  • 30 g sviesto
  • 50 ml Alce Nero Modenos balzaminio acto
  • 2 a. š. cukraus
  • žiupsnelis druskos

1. Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite.
2. Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles, medų, alyvuogių aliejų ir burokėlius. 
3. Suberkite su druska sumaišytus miltus, maišykite, kol išnyks visi sausi miltų gumuliukai, tada uždenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 10-15 minučių. 
4. Po 15 minučių tešlą ištempkite ir sulankstykite, tai padės suaktyvinti glitimą, kuris suformuos fokačijos struktūrą. Sudrėkinta ranka suimkite dalį tešlos ir patraukite į viršų, tada sulenkite, kartokite šį procesą, kol tešlos nebepavyks tempti, tuomet uždenkite rankšluosčiu ir leiskite tešlai pailsėti 15 minučių. Tada procesą pakartokite dar kartą. 
5. Tešlą susukite į rutulį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir nakčiai padėkite į šaldytuvą. 
6. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų sviestu. Kepkite 5 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. 
7.  Įpilkite cukraus, druskos ir balzamiko acto. Kepkite ant silpnos ugnies dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami. 
8. Kitą dieną pakilusią tešlą iš dubens supilkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išlyginkite masę aliejumi suvilgytais pirštais. 
9. Tešlą užpilkite 7-8 šaukštais alyvuogių aliejaus ir pirštais padarykite nedideles duobutes. Tuomet sudėkite karamelizuotus svogūnus ir rozmarinus. 
10. Palaikykite 30 minučių, pagardinkite druska ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui