Orkaitėje keptos sezoninės daržovės su žolelėmis

Orkaitėje keptos sezoninės daržovės su žolelėmis

Orkaitėje keptos sezoninės daržovės su žolelėmis
  • 4 burokėlių;
  • 6 mažų bulvių;
  • 1 a. š. kario;
  • 3 alyvinių morkų;
  • 1 g saliero šaknies;
  • 250 g Briuselio kopūstų;
  • ryšelis šviežių rozmarinų;
  • 1 a. š. čiobrelių;
  • 1 a. š. česnako miltelių;
  • 2 šaukštai klevų sirupo;
  • 1 a. š. balzaminio acto;
  • aliejaus maišymui ir kepimui;
  • druskos pagal skonį;

Gaminimo procesas:

  1. 1. Nuplaukite bulves ir Briuselio kopūstus, nupjaukite kotelius, nuplaukite ir nulupkite burokėlius, morkas bei saliero šaknį. Bulves ir burokėlius supjaustykite mažais, 1 cm storio griežinėliais. Morkas supjaustykite išilgai į 4 dalis, kurios gali būti šiek tiek didesnės už burokėlius, nes yra kietesnės ir ilgiau verda. Saliero šaknį supjaustykite griežinėliais, briuselinius kopūstus perpjaukite pusiau.
  2. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kiekvieną daržovių rūšį sudėkite į atskirą dubenį.
  3. 3. Visas daržoves apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir gausiai pabarstykite žiupsneliu druskos. Tai ištrauks vandenį, todėl daržovių skonis bus labiau koncentruotas. Ant bulvių uždėkite šviežių, smulkintų rozmarinų, ant morkų – čiobrelius, ant saliero šaknies – česnako miltelius, ant burokėlių – kmynus, o ant Briuselio kopūstų – klevų sirupą ir balzaminį actą. Viskas sumaišoma ir paliekama stingti bent 15 minučių, jei laikas leidžia, galima palikti net 1 valandai.
  4. 4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (pvz., ventiliatoriaus režimu) 30-40 minučių. Kai visos daržovės bus minkštos ir paruoštos, galite kelioms minutėms įjungti grilio režimą režimą, kad jos šiek tiek apskrustų.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!