Reikia:
bastučio lapų (taip pat tinka vynuogių lapai, ryžių lapai, jūros žolių lapai, skirti sušiams),
salotų lapų,
2 morkų,
1 saliero lapo ar gumbo riekelės,
1/4 raudonos paprikos,
saujelės daigintos liucernos,
1 valg. š. sojų padažo,
2 valg. š.citrinų sulčių,
turimų žalėsių: petražolių, kiaulpienių lapų ir pan.
Morkas supjaustyti pjaustykle ir pamarinuoti su druska (nebūtina) bei citrinos sultimis. Po 30 min. pridėti pjaustyto saliero, paprikos, daigintos liucernos, kiaulpienių lapelių, pašlakstyti sojos padažu. Ant bastučio lapo kloti salotos lapą, daržovių mišinio ir užlenkus kraštus, susegti smeigtuku.
Imame į ranką ir valgome. Skanaus!
Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.