Tofu sūris jūros dumblių ir tešlos apsiaustėlyje

Tofu sūris jūros dumblių ir tešlos apsiaustėlyje

Tofu sūris jūros dumblių ir tešlos apsiaustėlyje

Reikės:
350 g tofu sūrio,
daržovių sultinio pagal skonį,
0.5 stiklinės vandens,
„Nori“ jūros dumblių lapelių (sušiams skirtų),
aliejaus arba sviesto Ghi (jei ruošiamės kepti keptuvėje);

Tešlai (galima paruošti keletą tešlos varijantų):
Nr. 1 (kepant keptuvėje):
1 stiklinės miltų
1/3 arbat. š. ciberžolės,
1/3 arbat. š. asafetidos,
1/3 arbat. š. juodųjų pipirų arba žiupsnelio čili,
druskos pagal skonį,
vandens (tiek, kad susiformuotų grietinės tirštumo tešla).

Nr. 2 (norintiems mažiau kalorijų, galima kepti orkaitėje; prieskonių kiekį galima mažinti pagal skonį):
225 g avinžirnių miltų,
0.5 valg. š. juodgrūdės sėklų,
½ arbat. š. malto cinamono,
¼ arbat. š.maltų raudonųjų pipirų,
1 arbat. š.maltos kalendros,
1 arbat. š. malto kumino,
1 ½ arbat. š. ciberžolės,
¼ arbat. š.asafetidos,
druskos pagal skonį,
½ kepimo miltelių,
vandens (tiek,kad susiformuotų šiek tiek tirštesnė nei grietinės tirštumo tešla).

Gaminimo eiga:
Į vandenį įdėti sultinį. Gerai išmaišyti ir ištirpinti. Juostelėmis arba kvadratėliais supjaustytą tofu sūrį nardinti į sultinį. Kol bus ruošiama tešla leisti jiems pamirkti.
Vidutinio dydžio inde sudėti ir sumaišyti sausus ingredientus: miltus, prieskonius, druską ir, jei ruošiatės kepti orkaitėje, kepimo miltelius. Lėtai pilti vandenį ir maišyti, kol gausis vienalytė reikiamos konsistencijos tešla. Ruošiantis kepti keptuvėje tešla turi būti grietinės tirštumo, kepant orkaitėje - šiek tiek tirštesnė.
„Nori“ jūros dumblių lapelius susikarpyti reikiamo dydžio gabalėliais pagal tai, kaip buvo supjaustytas tofu. Tofu gabalėlius ištraukti iš sultinio ir vynioti į „Nori“ jūros dumblių lapelius.

Jei bus kepama keptuvėje: keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus arba lydyto sviesto (Ghi). Panardinti į tešlą paruoštą sūrį ir dėti į įkaitintą keptuvę.Kepti abi puses iki auksinio geltonumo.
Kepant orkaitėje: įkaitinti orkaitę iki 180ºC. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi arba patepti trupučiu aliejaus. Paruoštą sūrį nardinti į tešlą ir ištraukus dėti į skardą. Kepti, kol gražiai paruduos.

Patiekti su pomidorų čatniu ir salotoms.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui