Vienos keptuvės vištienos blauzdelės su riešutų kremo padažu

Vienos keptuvės vištienos blauzdelės su riešutų kremo padažu

Vienos keptuvės vištienos blauzdelės su riešutų kremo padažu

Reikės: 
🍗 1 kg blauzdelių
🍅 1 didesnio pomidoro +1 skardinės smulkintų pomidorų
🧅 1 didesnio svogūno
🧄 3 skiltelių česnako
🥜 1 v.š. žemės riešutų sviesto padažo (jį rasite @livin.lt), anksčiau darydavau ir su paprastu žemės riešutų sviestu
🧂 Druskos, pipirų, raudonėlio, 1a.š. rūkytos paprikos miltelių
🍋 Poros v.š. citrinos sulčių
🥤 200ml vandens ir 1/2 kubelio vištienos sultinio
🌿 Petražolių, svogūnų laiškų.

1. Susismulkiname svogūną, dedame jį apkepti į keptuvę su alyvuogių aliejumi.

2. Į svogūnus beriame susmulkintą 1 didelį pomidorą, beriame visus prieskonius, įspaudžiame česnako galvutes ir porą minučių pakepiname (jei pradės svilti, įpilame čiut čiut ne aliejaus, o vandens).

3. Į keptuvę pilame ir iš skardinės smulkintus pomidorus, pamaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepiname 3-5min.

4. Dedame vištienos blauzdeles, su šaukštu apdengiame jas gauta pomidorų mase, pilame sultinį, uždengiame ir taip troškiname 1-1,5 valandos! Man užteko valandos.

5. Karts nuo karto apverčiame blauzdes, pabaigoje pabarstome žalumynais ir vuolia!

Recepto autorė tinklaraštininkė „Something about food“

 

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!