Vienos keptuvės vištienos blauzdelės su riešutų kremo padažu

Vienos keptuvės vištienos blauzdelės su riešutų kremo padažu

Vienos keptuvės vištienos blauzdelės su riešutų kremo padažu

Reikės: 
🍗 1 kg blauzdelių
🍅 1 didesnio pomidoro +1 skardinės smulkintų pomidorų
🧅 1 didesnio svogūno
🧄 3 skiltelių česnako
🥜 1 v.š. žemės riešutų sviesto padažo (jį rasite @livin.lt), anksčiau darydavau ir su paprastu žemės riešutų sviestu
🧂 Druskos, pipirų, raudonėlio, 1a.š. rūkytos paprikos miltelių
🍋 Poros v.š. citrinos sulčių
🥤 200ml vandens ir 1/2 kubelio vištienos sultinio
🌿 Petražolių, svogūnų laiškų.

1. Susismulkiname svogūną, dedame jį apkepti į keptuvę su alyvuogių aliejumi.

2. Į svogūnus beriame susmulkintą 1 didelį pomidorą, beriame visus prieskonius, įspaudžiame česnako galvutes ir porą minučių pakepiname (jei pradės svilti, įpilame čiut čiut ne aliejaus, o vandens).

3. Į keptuvę pilame ir iš skardinės smulkintus pomidorus, pamaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepiname 3-5min.

4. Dedame vištienos blauzdeles, su šaukštu apdengiame jas gauta pomidorų mase, pilame sultinį, uždengiame ir taip troškiname 1-1,5 valandos! Man užteko valandos.

5. Karts nuo karto apverčiame blauzdes, pabaigoje pabarstome žalumynais ir vuolia!

Recepto autorė tinklaraštininkė „Something about food“

 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui