Veganiškas datulių ir riešutų kremo desertas

Veganiškas datulių ir riešutų kremo desertas

Veganiškas datulių ir riešutų kremo desertas

Desertui reikės:

 

  • 250 g datulių, be kauliukų
  • 3 valg. š. „Biona“ traškaus žemės riešutų sviesto
  • Saujos anakardžių riešutų (apie 25 g), stambiai sukapotų
  • 150 g juodojo šokolado, susmulkinto į mažus gabalėlius
  • Žiupsnelio jūros druskos
  • Liofilizuotų uogų papuošimui (pasirinktinai)

Paruošimas:

 

  1. 1. Išklok pasirinktą indą kepimo popieriumi.
  2. 2. Išdėliok datules ant kepimo popieriaus taip, kad jos liestųsi tarpusavyje ir sudarytų tolygų paviršių.
  3. 3. Paruošk vandens vonelę. Virš garų (ant puodo su vos verdančiu vandeniu) uždėk švarų ir sausą dubenį. Į jį suberk šokoladą ir nuolat maišyk, kol jis ištirps.
  4. 4. Ant datulių užtepk žemės riešutų kremą – naudok šaukšto nugarėlę. Ant viršaus pabarstyk stambiai kapotus anakardžius, o tuomet užpilk ištirpintą šokoladą. Šaukšto nugarėle tolygiai paskirstyk šokoladą, kad susidarytų vientisas sluoksnis.
  5. 5. Pabarstyk stambia jūros druska. Jei nori, papildomai papuošk liofilizuotomis uogomis. Dėk į šaldytuvą bent 2 valandoms arba tol, kol šokoladas visiškai sustings.
  6. 6. Išimk iš šaldytuvo, sulaužyk į netaisyklingus gabalėlius ir mėgaukis!

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui