Veganiškas datulių ir riešutų kremo desertas
Desertui reikės:
- 250 g datulių, be kauliukų
- 3 valg. š. „Biona“ traškaus žemės riešutų sviesto
- Saujos anakardžių riešutų (apie 25 g), stambiai sukapotų
- 150 g juodojo šokolado, susmulkinto į mažus gabalėlius
- Žiupsnelio jūros druskos
- Liofilizuotų uogų papuošimui (pasirinktinai)
Paruošimas:
- 1. Išklok pasirinktą indą kepimo popieriumi.
- 2. Išdėliok datules ant kepimo popieriaus taip, kad jos liestųsi tarpusavyje ir sudarytų tolygų paviršių.
- 3. Paruošk vandens vonelę. Virš garų (ant puodo su vos verdančiu vandeniu) uždėk švarų ir sausą dubenį. Į jį suberk šokoladą ir nuolat maišyk, kol jis ištirps.
- 4. Ant datulių užtepk žemės riešutų kremą – naudok šaukšto nugarėlę. Ant viršaus pabarstyk stambiai kapotus anakardžius, o tuomet užpilk ištirpintą šokoladą. Šaukšto nugarėle tolygiai paskirstyk šokoladą, kad susidarytų vientisas sluoksnis.
- 5. Pabarstyk stambia jūros druska. Jei nori, papildomai papuošk liofilizuotomis uogomis. Dėk į šaldytuvą bent 2 valandoms arba tol, kol šokoladas visiškai sustings.
- 6. Išimk iš šaldytuvo, sulaužyk į netaisyklingus gabalėlius ir mėgaukis!