Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Vynuogių kauliukų aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling

Vynuogių kauliukų aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling
12.49
12.49

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus – švelnaus vaisinio skonio delikatesinis aliejus, skirtas gurmaniškai virtuvei. Dėl savo savito, sodraus skonio tinka troškinimui, salotų padažams ir marinatams, maistui gardinti. Tinka prie sūrio ir mėsos. Sumaišius su švelniu actu gaunamas puikus užpilas salotoms. Tai jautrus aliejus, turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, todėl netinka kaitinti. Tinka naudoti ir odos priežiūrai. Nerafinuotas, nedezodoruotas.

Vynuogių kauliukų aliejus buvo itin populiarus viduramžiais, šiais laikais išgyvena renesansą. Išspausti 1 litrui aliejaus reikai 8-12 kg vynuogių kauliukų, todėl aliejus brangus. Šis aliejus spaudžiamas iš Ispanijos ir Vokietijos vynuogynų vynuogių sėklų. Skonis gali smarkiai skirtis, priklausomai nuo naudojamos vynuogių rūšies.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.

Vokietijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Sudedamiosios dalys: ekologiškas vynuogių kauliukų aliejus.

Maistinė vertė (100 g) – 3700 kJ /900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 12.0 g, mononesočiųjų 19.0 g, polinesočiųjų 69.0 g), angliavandenių 0.0 g (iš jų cukrų 0.0g), baltymų 0.0 g, druskos 0.0 g.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Vynuogių kauliukų aliejus pasižymi odą valančiomis ir regeneruojančimis savybėmis; padeda reguliuoti odos riebalų susidarymą. Puoselėja ir saugo odą. Gerai pasiskirsto ant odos ir puikiai įsigeria. Ypač rekomenduojamas riebiai, brandžiai ir pažeistai odai. Tinka paakių odos priežiūrai.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) vynuogių kauliukų aliejaus sudėtyje vyrauja polinesočiosios riebiosios rūgštys omega 6 (apie 63%), mononesočiųjų apie 23%, sočiųjų 12%, tokoferoliai, polifenoliai, lecitinas, procianidinai (bioflavonų klasė). Itin turtingas vitaminu E: alfa tokoferolio 26-39, gama-tokoferolio 10-34, alfa tokotrianolio 10-26, gama- tokotrianolio 14-34 mg/100 g. Rekomenduojama vitamino E paros norma yra 12 mg/100 g.
Šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 70 mg/100g), kampesterolio ir stigmasterolio apie 10 mg/100g.

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0,8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Šaltiniai:
- (vokiškai) http://www.oelmuehle-solling.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=275&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=51
- http://www.olionatura.de/_oele/index.php?id=18&menue=p-t
- (vokiškai) S.Krist, G.Buchbauer, C.Klausberger „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“. Wien: Springer-Verlag: 2008.
- (angliškai) Joshi, SS; Kuszynski C. A., Bagchi D. (2001). „The cellular and molecular basis of health benefits of grape seed proanthocyanidin extract“. Curr Pharm Biotechnol. 2 (2): 187–200.
- (angliškai) Nash, DT (2004). „Cardiovascular risk beyond LDL-C levels: Other lipids are performers in cholesterol story“. Postgraduate Medicine 116 (3): 11–5.
- (angliškai) Udo Erasmus. „Fats that Heal and Fats that Kill“. Alive Books 1993, Kanada.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prekės kodas: AR07
Bar kodas: 4031192188111

Susijusios prekės

Kviečių gemalų aliejus (100 ml)
Ölmühle Solling
12.96
Visos teisės saugomos © LIVIN