Pirmojo derliaus alyvuogių aliejus MARFUGA NOVELLO

2025-11-06
Pirmojo derliaus alyvuogių aliejus MARFUGA NOVELLO

Alyvuogių aliejus – vienas vertingiausių natūralių produktų, vertinamas dėl savo sodraus skonio, aromato ir maistingųjų savybių. Populiariausias pasirinkimas – aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus, tačiau itališko skonio gurmanai vis dažniau atranda ir išskirtinį NOVELLO alyvuogių aliejų. Skaityk toliau ir sužinok, kuo ypatingas NOVELLO aliejus, kokiomis savybėmis jis pasižymi bei kaip jo nepriekaištingą kokybę užtikrina MARFUGA prekių ženklas.

Kas yra NOVELLO?

„Olio Novello“ (liet. „naujasis aliejus“) yra ypatingas alyvuogių aliejus, kuris pažymi naują alyvuogių derliaus sezoną. Šio aliejaus gamybos procesas reikalauja ypatingo dėmesio: alyvuogės turi būti surinktos laiku, neleidžiant joms pilnai prinokti, o kruopščiai nurinkus rankomis, per kelias valandas nuvežtos į spaudimo cechą.

Spaudimo metu taikoma mechaninė arba šaltojo spaudimo technologija — tai reiškia, kad aliejaus temperatūra gamybos metu yra kontroliuojama, ji negali būti aukštesnė nei 27 °C, siekiant išsaugoti vertingus komponentus, tokius kaip polifenoliai ir kiti antioksidantai.

Šalto spaudimo alyvuogių aliejus NOVELLO nėra filtruojamas – tai reiškia, kad jame lieka alyvuogių minkštimo ar sėklų dalelių, kurios suteikia jam drumstą išvaizdą ir intensyvų skonį. NOVELLO aliejuje esančios nuosėdos rodo jo šviežumą ir išskirtinę kokybę. Išspaustas aliejus iškart išpilstomas į pakuotes, kad išsaugotų kuo daugiau organoleptinių (skonio, aromato) ir maistingumo savybių.

Šis aliejus išgaunamas mažesniais kiekiais, todėl ant etiketės galima rasti surinkimo/ spaudimo datą bei derliaus metus – tai padeda pirkėjui įvertinti produkto šviežumą. Be to, šis aliejus yra jautresnis oksidacijai ar fermentacijai dėl jame likusių dalelių, tad patartina jį laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje bei suvartoti per 6-18 mėnesių.

Alyvuogių aliejaus nauda

NOVELLO alyvuogių aliejus išsiskiria natūralia sudėtimi ir turtinga maistine verte. Jame gausu antioksidantų, vitamino E, kuris padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, bei polifenolių, kurių kiekis paprastai yra didesnis nei įprastame aukščiausios kokybės alyvuogių aliejuje. Dėl naudojamo ankstyvo derliaus ir paliekamų nuosėdų NOVELLO alyvuogių aliejus išlaiko daugiau natūralių augalinių junginių, suteikiančių jam išskirtinį skonio intensyvumą, aromatą ir sodrią žalią spalvą.

MARFUGA NOVELLO alyvuogių aliejus

MARFUGA NOVELLO riboto leidimo aliejus pasižymi ryškia žalia spalva, šviežiu žoliniu kvapu bei harmoningai subalansuotu skoniu, kuriame atsiskleidžia artišokų natos, švelnus kartumas ir subtilus aštrumas. Šis aliejus gaminamas tik trumpą laikotarpį – nuo spalio vidurio iki lapkričio vidurio – todėl yra ypač vertinamas dėl savo šviežumo ir autentiškumo. Be to, pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus MARFUGA pasižymi itin žemu rūgštingumu – 0,16 % – kuris patvirtina aliejaus nepriekaištingą kokybę ir šviežumą, bei dideliu, net 532 mg/kg, polifenolių kiekiu.

Dėl savo intensyvios žalios spalvos NOVELLO aliejus geriausiai atsiskleidžia naudojamas tik žalias – jis idealiai tinka gardinti itališkus užkandžius brusketa. Šis aliejus taip pat puikiai dera su ankštiniais augalais, daržovių sriubomis ir raudona mėsa. Net ir paprasti patiekalai, tokie kaip balti ryžiai ar makaronai su parmezano drožlėmis, įgauna ypatingo skonio, pagardinti MARFUGA NOVELLO alyvuogių aliejumi.

MARFUGA – tai itališkas prekių ženklas, įsikūręs Umbrijos regione. Šeimos ūkininkų tradicijas tęsianti įmonė alyvuogių aliejų gamina nuo 1817 metų, o platesnį pripažinimą pelnė XX a. viduryje, kai jos įkūrėjai nusprendė gaminti produkciją, laikantis aukščiausių kokybės standartų. 

MARFUGA filosofija grindžiama visapusišku požiūriu – čia derinamos modernios gamybos technologijos (pavyzdžiui, alyvuogių spaudimas kontroliuojamoje temperatūroje, aliejaus laikymas nerūdijančio plieno talpose su azotu) su gilia pagarba aplinkai, teritorijai ir tradicijoms. Be to, šis prekių ženklas yra pelnęs svarbius kokybės sertifikatus, tarp jų – DOP UMBRIA Colli Assisi-Spoleto (saugomos kilmės vietovės ženklinimas) ir ekologiškos gamybos (BIO).

Išskirtinį MARFUGA NOVELLO aliejų jau gali rasti LIVIN internetinėje ir kai kuriose fizinėse parduotuvės. Kiekis ribotas, paskubėk įsigyti ir mėgaukis tradicišku itališku skoniu.

Susiję produktai

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!