„Amisa“ ekologiški grikių makaronai FUSILLI be glitimo – skani ir maistinga alternatyva kviečių makaronams.
Naudojimas: įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 8 minutes.
Grikiai kilę iš kalnuotų Azijos vietovių, šiandien paplitę visame pasaulyje. Jie laikomi vienu maistingiausių augalų žemėje, turtingu vertingais baltymais (juose yra visos amino rūgštys). Kiti tuo pasižymintys augalai: bolivinė balanda (kynva), kanapė, burnotis, soja.
Remiantis maistingumo rodiklių duomenų baze (nutritiondata.self.com), grikiai yra vertingų baltymų – juose yra visos esminės amino rūgštys – šaltinis. Grikiuose yra daug vario (110% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems), mangano (65%), magnio (62%), fosforo (50%), vitamino B3 (44%). Grikiai yra vitamino B2 (29%), geležies (16%), kalio (23%), cinko (24%), seleno (15%) ir pantoteno rūgšties (20%) šaltinis. Grikių glikemijos indeksas žemas.
Apie grikių naudą galima paskaityti:
- Grikiai – maistingiausiųjų sąrašo lyderis
- Grikiai ne tik maistui
- (angliškai) Apie grikių maistines savybes
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Amisa“ – tai šeimos verslas. „Amisa“ produktai skirti tiems, kurie turi ypatingų mitybos poreikių. Nepaisant to, su kokiomis maisto alergijomis ar netoleravimais susiduriate, kokių mitybos principų laikotės, SKONIS yra svarbiausias dalykas, taigi produktai „Be...“ taip pat turi būti skanūs!
Laba dažnai produktų, turinčių ženkliuką „Be...“, gamyboje naudojami įprasti ingredientai, iš jų tiesiog pašalinant glitimą perdirbimo metu. „Amisa“ nepatinka toks įsikišimas, vietoj to, jų naudojami produktai yra natūraliai neturintys glitimo, iš kurių kuriamas skaniausias maistas.
Sudedamosios dalys: ekologiški grikių miltai.
Sudėtyje gali būti sojų, kiaušinių ir garstyčių pėdsakų.
Maistinė vertė 100 g: 1526 kJ/361 kcal: riebalai 3.2 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.7 g), angliavandeniai 65.9 g (iš kurių cukrų 0.5 g), skaidulos 7.0 g, baltymai 13.6 g, druska 0.003 g.