Autentiška ekologiška japoniška KEIKO žalioji arbata „Kabuse Genmaicha“ (biri) yra antrojo skynimo, išauginta pusiau pavėsyje, sumaišyta kartu su maltais arbatos lapeliais (matcha), lapelių stiebais ir kepintais ryžiais. Sodraus skonio arbata su maloniai juntamu kepintų ryžių poskoniu. Paruošta arbata ryškiai žalios spalvos. Idealiai tinka gerti po valgio, ypač po riebaus ar kepto.
Po KEIKO vardu slepiasi grupė neįprastų subtilių arbatų, kurių skonis ir aromatas visiškai skirtingas – kaip ir lapelių skynimo laikas. KEIKO arbatos auginamos ekologiniame ūkyje Kagošimos regione, pietinėje Japonijos dalyje. Arbata gali būti auginama pavėsyje arba saulėkaitoje. Auginant pusiau pavėsyje, po specialiais tinklais (japoniškai „Kabuse“) sąlygos tampa labai panašios į natūralias, kuriomis auga laukiniai arbatkrūmiai. „Kabusecha“ yra itin turtinga ekstraktais, išskirtinai žalia ir įgauna saldesnį skonį.
KEIKO arbatos apdorojamos ypatingu būdu, kuris leidžia arbatos lapeliams geriausiai atsiskleisti ir saugo nuo oksidacijos. Iš karto surinkus derlių arbatos lapeliai yra garinami, atvėsinami, suvyniojami ir išdžiovinami. Oro nepraleidžiantys maišeliai išlaiko aktyviuosius ingredientus ir šviežią arbatos aromatą iki to momento, kai Jūs juo mėgaujatės.
Paruošimas: užpilti ne karštesniu nei 65-70ºC vandeniu (iš viso galima 3 kartus). Vienas nubrauktas arbatinis šaukštelis arbatžolių vienam puodeliui (apie 150 ml) vandens. Pirmąjį užpylimą palaikyti 40 sekundžių ir pilnai nupilti iš arbatinuko – arbata paruošta mėgautis! Antrąjį užpylimą laikyti 15 s, trečiąjį 30 s. Kaskart arbatą nuo arbatžolių reikia nupilti pilnai. Geriausia, kai visus tris puodelius arbatos geriate be ilgų pertraukų tarp užpylimų.
Supakuota kontroliuojamoje aplinkoje. Pradarytą pakuotę toliau laikyti sandariai uždarytą šaldytuve. Pačias geriausias savybes arbata išlaiko ne mažiau kaip vieną mėnesį nuo pakuotės atidarymo.
Sužinokite daugiau:
- Daugiau apie KEIKO arbatas skaitykite (vokiškai ir angliškai) gamintojo puslapyje
Kaip teisingai paruošti japonišką žaliąją arbatą:
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
KEIKO – aukščiausios kokybės autentiška japoniška žalioji arbata ir Matcha. Arbatos užaugintos pusiau šešėlyje ekologiniuose ūkiuose, pačiuose Japonijos pietuose. Tokios aukštos kokybės arbatos vertingos ne tik ypatingu skoniu. Svarbiausia, kad jose dėl ypatingai švelnaus apdorojimo būdo išlieka visos naudingos žaliosios arbatos savybės. KEIKO arbatos šviežios fasuojamos į sandarias pakuotes, kurios pritaikytos laikyti šaldytuve, o Matcha – šaldiklyje. Juk tik šviežia arbata išlaiko visas gerąsias savybes.
KEIKO – tai grupė subtilių arbatų, kurių skonis ir aromatas visiškai skirtingas, kaip ir lapelių skynimo laikas – Shincha, Tenko, Sencha, Bancha, Konacha, Genmaicha ir, žinoma, aukščiausios kokybės Matcha Premium bei specialiai kulinarijai skirti Matcha milteliai.
Sudedamosios dalys: žalioji arbata*, kepinti ryžiai*, žaliosios arbatos milteliai (matcha)* 3%.
*- iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) – 337 kcal/1418 kJ: riebalų 2.3 g (iš jų sočiųjų 0.9 g), angliavandenių 64.9 g (iš jų cukrų 1.1 g), baltymų 19.2 g, natrio <0.1 mg.