Autentiška ekologiška japoniška KEIKO žalioji arbata „Sencha“ (biri) iš vasaros derliaus. Malonaus, subtiliai sutraukiančio skonio. Gaivinanti. Paruošta arbata šviesiai žalia.
Po KEIKO vardu slepiasi grupė neįprastų subtilių arbatų, kurių skonis ir aromatas visiškai skirtingas – kaip ir lapelių skynimo laikas. KEIKO arbatos auginamos ekologiniame ūkyje Kagošimos regione, pietinėje Japonijos dalyje. Arbata gali būti auginama pavėsyje arba saulėkaitoje. Auginant pusiau pavėsyje, po specialiais tinklais (japoniškai „Kabuse“) sąlygos tampa labai panašios į natūralias, kuriomis auga laukiniai arbatkrūmiai. „Kabusecha“ yra itin turtinga ekstraktais, išskirtinai žalia ir įgauna saldesnį skonį.
KEIKO arbatos apdorojamos ypatingu būdu, kuris leidžia arbatos lapeliams geriausiai atsiskleisti ir saugo nuo oksidacijos. Iš karto surinkus derlių arbatos lapeliai yra garinami, atvėsinami, suvyniojami ir išdžiovinami. Oro nepraleidžiantys maišeliai išlaiko aktyviuosius ingredientus ir šviežią arbatos aromatą iki to momento, kai Jūs juo mėgaujatės.
Kofeino vienoje arbatos porcijoje (2 g miltelių/100 ml vandens) yra 20 mg, kas yra gerokai mažiau nei Matcha arbatoje (64 mg) ir kavoje (80 mg).
Paruošimas: užpilti ne karštesniu nei 65-70ºC vandeniu (iš viso galima 3 kartus). Vienas nubrauktas arbatinis šaukštelis arbatžolių vienam puodeliui (apie 150 ml) vandens. Pirmąjį užpylimą palaikyti 40 sekundžių ir pilnai nupilti iš arbatinuko – arbata paruošta mėgautis! Antrąjį užpylimą laikyti 15 s, trečiąjį 30 s. Kaskart arbatą nuo arbatžolių reikia nupilti pilnai. Geriausia, kai visus tris puodelius arbatos geriate be ilgų pertraukų tarp užpylimų.
Supakuota kontroliuojamoje aplinkoje. Pradarytą pakuotę toliau laikyti sandariai uždarytą šaldytuve. Pačias geriausias savybes arbata išlaiko ne mažiau kaip vieną mėnesį nuo pakuotės atidarymo.