Pikantiškas pesto su žaliosios arbatos lapeliais

Pikantiškas pesto su žaliosios arbatos lapeliais

Pikantiškas pesto su žaliosios arbatos lapeliais

Reikės:
saujos pinijų,
1/2 stiklinės extra virgin alyvuogių aliejaus,
1 a. š. „Keiko“ arbatžolių*, likusių po dviejų ar trijų arbatos užpylimų,
druskos, bazilikų, juodųjų pipirų.

Viską sumalti blenderiu. Valgyti šviežią, kol arbatos lapeliai dar turi vertingų antioksidantų. Labai skanu su juodųjų ryžių makaronais.

* Japoniška „Tenko“ žalioji arbata yra renkama iš jauniausių pavasarinių lapelių. Jie būna pakankamai minkšti po užpylimo, kad tiktų valgyti ir juose dar yra pakankamai naudingų medžiagų, kad tai daryti būtų verta. Vėlesnio rinkimo (kaip antai „Sencha“ ar „Bancha“) lapeliai gali būti ne tokie malonūs kramtyti.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui