KEIKO „Shincha Classic“ – pati šviežiausia, iš pirmųjų jaunų lapelių, 2024 metų balandį skinta arbata. Aukščiausios premium kokybės ekologiška japoniška žalioji arbata, įspūdingo aromato „Yutaka Midori“ (80%) ir „Sae Midori“ (20%) veislės suteikia sodrų, švelnų skonį, pasižymintį švelniu umami, lengvu vaisiškumu ir neįkyriu aitrumu.
Shincha reiškia „nauja arbata“ ir yra tik sezoninė – nepraleiskite progos jos paragauti.
Po KEIKO vardu slepiasi grupė neįprastų subtilių arbatų, kurių skonis ir aromatas visiškai skirtingas – kaip ir lapelių skynimo laikas. KEIKO arbatos auginamos ekologiniame ūkyje Kagošimos regione, pietinėje Japonijos dalyje. Arbata gali būti auginama pavėsyje arba saulėkaitoje. Auginant pusiau pavėsyje, po specialiais tinklais (japoniškai „Kabuse“) sąlygos tampa labai panašios į natūralias, kuriomis auga laukiniai arbatkrūmiai. „Kabusecha“ yra itin turtinga ekstraktais, išskirtinai žalia ir įgauna saldesnį skonį.
KEIKO arbatos apdorojamos ypatingu būdu, kuris leidžia arbatos lapeliams geriausiai atsiskleisti ir saugo nuo oksidacijos. Iš karto surinkus derlių arbatos lapeliai yra garinami, atvėsinami, suvyniojami ir išdžiovinami. Oro nepraleidžiantys maišeliai išlaiko aktyviuosius ingredientus ir šviežią arbatos aromatą iki to momento, kai Jūs juo mėgaujatės.
Paruošimas: užpilti ne karštesniu nei 60-65ºC vandeniu (iš viso galima 4 kartus). Vienas nubrauktas arbatinis šaukštelis arbatžolių 1 puodeliui (apie 150 ml) vandens. Pirmąjį užpylimą palaikyti 60 s ir pilnai nupilti iš arbatinuko paruoštą arbatą. Antrąjį užpylimą laikyti 15 s, trečiąjį 15 s, ketvirtąjį 30 s. Kaskart arbatą nuo arbatžolių reikia nupilti pilnai. Geriausia, kai visus keturis puodelius arbatos geriate be ilgų pertraukų tarp užpylimų.
Ankstyvojo derliaus arbatos ypač tinka šaltiems užpilams (mizudaši). Net ir užpilta šaltu vandeniu „Shincha Classic“ jau po 5 minučių užpylimo įgauna itin šilkinę tekstūrą ir gaivų skonį. Saldžios teanino natos taip pat ypač gerai atsiskleidžia, nes karčiosios medžiagos šaltame vandenyje ne taip gerai ištirpsta.
Laikyti atidarytą pakelį sandariai uždarytą šaldytuve ir sunaudoti per 1 mėn.
Sužinokite daugiau:
- Daugiau apie KEIKO arbatas skaitykite (vokiškai ir angliškai) gamintojo puslapyje
Kaip teisingai paruošti japonišką žaliąją arbatą:
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
KEIKO – aukščiausios kokybės autentiška japoniška žalioji arbata ir Matcha. Arbatos užaugintos pusiau šešėlyje ekologiniuose ūkiuose, pačiuose Japonijos pietuose. Tokios aukštos kokybės arbatos vertingos ne tik ypatingu skoniu. Svarbiausia, kad jose dėl ypatingai švelnaus apdorojimo būdo išlieka visos naudingos žaliosios arbatos savybės. KEIKO arbatos šviežios fasuojamos į sandarias pakuotes, kurios pritaikytos laikyti šaldytuve, o Matcha – šaldiklyje. Juk tik šviežia arbata išlaiko visas gerąsias savybes.
KEIKO – tai grupė subtilių arbatų, kurių skonis ir aromatas visiškai skirtingas, kaip ir lapelių skynimo laikas – Shincha, Tenko, Sencha, Bancha, Konacha, Genmaicha ir, žinoma, aukščiausios kokybės Matcha Premium bei specialiai kulinarijai skirti Matcha milteliai.
Sudedamosios dalys: 100% ekologiška „Kabusecha“ (žalioji arbata).