KEIKO naujienos – Shincha „naujoji arbata“

2025-06-09
KEIKO naujienos – Shincha „naujoji arbata“

Ryškus žaliosios arbatos puodelis 1991 metų parodoje – štai nuo ko prasidėjo KEIKO prekių ženklo istorija. Susižavėjęs nepaprastu šviežumu (jap. ooika), švelniu, žoliniu skoniu ir intensyvia žalia spalva, Markusas Hastenpflugas nusprendė įkurti KEIKO prekių ženklą, kuris iki šių dienų yra vienas iš lyderių aukščiausios kokybės ekologiškos japoniškos arbatos srityje. Dėl ypatingo dėmesio tradiciniam ir ekologiniam auginimui, KEIKO išsiskiria nepaprastu šviežumu, kruopščia kokybės kontrole ir įsipareigojimu tvarumui. Šiandien šis prekių ženklas ir toliau stebina puikia Japonijos arbata jos mylėtojus visame pasaulyje. Kviečiame susipažinti su KEIKO naujienomis LIVIN asortimente!

„Naujoji arbata“ – Shincha

Shincha arbata vadinama „nauja“ ir taip ji vadinama ne veltui. Ši arbata yra pagaminta iš pirmojo derliaus – pačių švelniausių, ypač aromatingų lapelių viršūnėlių, skinamų balandžio viduryje, bei signalizuojančių naujųjų arbatos metų pradžią. Šių metų (2025) Shincha sudaryta iš Yutaka Midori ir Sae Akari žaliosios arbatos veislių, skinamų Kagoshimos regione. Norint kuo geriau išsaugoti arbatos šviežumą ir subtilų skonį, paskutiniame apdirbimo etape Shincha džiovinama šiek tiek švelniau, nei įprastai tai daroma su kitomis žaliosiomis arbatomis. Ši arbata ypatinga tuo, kad jos skonis kiekvienais metais kinta, net jei ji skinama tame pačiame sode. Skonio skirtumus lemia oro sąlygos, derliaus nuėmimo laikas ir apdorojimo būdas, todėl kiekvienas puodelis atneša naują, unikalią patirtį.

Aukštos kokybės žaliosios arbatos skoniui ypač didelę įtaką gali turėti net ir menkiausi paruošimo skirtumai, todėl gali drąsiai eksperimentuoti, kol atrasi sau tobuliausią būdą, bet dažniausiai Shincha arbatai paruošti rekomenduojama 60-70°C plikymo temperatūra. Šie pirmojo derliaus lapeliai ypač tinka šaltam užpylimui  (jap. Mizudashi). Tokiu būdu geriausiai atsiskleidžia saldieji poskoniai, kuriuos suteikia ankstyvajam derliui būdingas didelis teanino (aminorūgštis, būdinga žaliajai arbatai ir ypač naudinga sportuojantiems) kiekis.

KEIKO „Benifuuki No.1“ – antioksidantų šaltinis

Tai dar viena ypatinga žaliosios arbatos rūšis. Ji kilusi iš „Benifuuki“ arbatos veislės ir pasižymi labai dideliu antioksidacinių bei antialerginių polifenolių (katechinų EGCg3) kiekiu. Manoma, kad jie gali apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso ir slopinti uždegimus. Skirtingai nei kitos žaliosios arbatos, ši yra lengvai fermentuota. „Benifuuki“ lapeliai – puikios struktūros ir sodriai žali. Puodelyje arbata įgauna švelniai žalią spalvą su auksiniais atspindžiais ir švelniai glosto gomurį žaismingu vaisiškumu, lengvu kartumu bei elegantiška jazminų aromato nata. Nuo šiol LIVIN asortimente gali rasti pirmojo skynimo „Benifuuki No.1“ arbatos ir mėgautis ja!

KEIKO „Matcha Supreme“

Išpopuliarėjęs japonų pasididžiavimas – žalioji arbata matcha pavergė daugumos širdis. Jei nori pasimėgauti itin aukštos kokybės matcha arbata, KEIKO „Matcha Supreme“ yra kaip tik tau. Šie matcha milteliai trinami iš pirmojo skynimo žalios arbatos lapelių. Tai švelniausia ir aromatingiausia KEIKO matcha arbata, išsiskirianti intensyvia žalia spalva, kompleksišku aromatu ir subtiliu, beveik kreminiu skoniu. Jai būdingas sodrus atspalvis, daugiasluoksnis kvapas ir ilgai išliekantis švelnus poskonis, sukuriantis išskirtinę skonio patirtį.

Kuo dar ypatinga ši arbata? Arbatos krūmeliai, iš kurių gaminama matcha, tradiciškai yra šešėliuojami apie 90 %. Tokiu būdu augalai išvysto daug chlorofilo, teanino ir kofeino bei mažiau kartumą suteikiančių medžiagų. Po garinimo ir džiovinimo lapeliai atskiriami nuo gyslų – lieka tik švelni, dribsnius primenanti lapų audinio dalis, vadinama tencha, kuri vėliau labai lėtai malama ant tradicinių granitinių akmens girnų, taip paverčiant ją aukštos kokybės matcha milteliais.

Šilkmedžio lapų arbata „Kagoshima“

Jei manai, kad šilkmedžio lapai tinkami tik šilko gamybai, nustebinsime tave, kad šio augalo lapai skanūs ir maistingi! KEIKO šilkmedžio lapų arbata „Kagoshima“ pasižymi švelniu, skrudintos karamelės skoniu. Be to, šilkmedžio lapų arbata yra be kofeino, tad tai puiki alterntyva žaliajai. Šios arbatos lapeliai rankomis skinami Šimanės prefektūroje. Nurinkti lapeliai lengvai paskrudinami, dėl to arbata įgauna švelnų, „šiltą“ skonį ir malonų saldumą. Puodelyje gėrimas įgauna auksinę spalvą, primenančią medų ar gintarą. Priklausomai nuo paruošimo būdo, arbata gali įgauti juodosios arbatos, miežių, skrudinto burnočio ar hojicha (japoniškos skrudintos žaliosios arbatos) natas. Ši arbata pasižymi ypatinga skonių įvairove!

Kepinti ryžiai „Genmai“

Skrudinti ryžiai „Genmai“ – dar viena KEIKO naujiena LIVIN asortimente. Juos gali naudoti arbatai, desertams ar net salotoms gardinti. „Genmai“ ryžiai patiekalams suteikia malonią skrudintą natą ir tampa traškiu akcentu. Jei nori pagardinti arbatą ir suteikti jai išskirtinio skonio, tiesiog įberk skrudintų ryžių į arbatinuką kartu su savo mėgstama arbata ir užpilk karštu vandeniu. Jais gali puošti ir paruoštus matcha arbatos gėrimus!

KEIKO prekių ženklas – aukštos kokybės Japoniškos arbatos atstovas. Džiaugiamės, kad KEIKO naujienas ir kitas prekes gali atrasti plačiame LIVIN asortimente. Čiupk savo mėgstamiausią ir mėgaukis puodeliu kokybiškos arbatos!

Susiję produktai

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui