„Rapunzel“ ekologiški ryžių formos maži makaronai, dar vadinami „risoni“ ar „kritharáki“. Tinka dėti į sriubas, troškinius, salotas, gaminti rizotą.
Gaminami pagal senas tradicijas, naudojant tik ekologiškus, Italijoje išaugintus kietuosius kviečius ir gryną šaltinio vandenį. Lėtas ir švelnus makaronų džiovinimas žemoje temperatūroje užtikrina tipišką skonį ir puikią tekstūrą. Be kiaušinių. Baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Paruošimas: sudėti makaronus į verdantį pasūdytą vandenį (1 l vandens ir 100 g makaronų), atsargiai išmaišyti ir virti 8 min. Baigus virti perpilti šaltu vandeniu.
IT-BIO-006, Italijos žemės ūkis.
Sudedamosios dalys: ekologiški malti kietieji kviečiai.
Sudėtyje gali būti sojų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1528 kJ/ 360 kcal: riebalų 1.8 g (iš jų sočiųjų 0.4 g), angliavandenių 73 g (iš jų cukrų 2.7 g), skaidulinių medžiagų 3.5 g, baltymų 11 g, druskos <0.01 g.