Ksantano gumos milteliai – tirštiklis kepiniams. Lengvesniam gaminimui iš beglitiminių miltų – padeda išgauti lengvai minkomą tešlą. Be glitimo. Tinka veganams.
Ksantano milteliai gaminami fermentuojant gliukozę ar sacharozę su Xanthomonas Campestris.
Naudojimas: duonai, picai – įmaišykite 1 šaukštelį į puodelį miltų; pyragams, sausainiams – ½ šaukštelio į puodelį miltų.
Laikyti vėsioje sausoje vietoje, sandarioje pakuotėje.
Sudedamosios dalys: ksantano guma.
Maistinė vertė (100 g) – 187 kcal/754 kJ: riebalų 0 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), skaidulinių medžiagų 81 g, baltymų 6 g, druskos 0.1 g.