„Cascina Belvedere“ rausvieji ryžiai „Flamingo“.
Verdant šiuos ryžius, švelni rožinė spalva pasikeičia į intensyvesnį atspalvį. Apyvaisyje yra antocianinų (pigmentų, atsakingų už skirtingas spalvas), kurie malimo metu suteikia ryžiams rausvą spalvą. Antocianinai reaguoja su skysčiais, kuriuose jie yra ištirpę, suteikdami spalvą dėl įvykusios cheminės reakcijos.
Veislė (Indaco), iš kurios yra kilę šie rausvieji ryžiai, turi specifinės klasės antocianinų, kurie reaguodami su rūgštinėmis sudedamosiomis dalimis, tokiomis kaip citrina, actas (obuolių, ryžių, vyno), baltasis vynas, suteikia ryžiams rausvą spalvą, kurios ryškumas priklauso nuo rūgšties koncentracijos.
Virimo laikas: 13-15 min.
Paruošimas: į 500-550 ml vandens įpilkite 7-14 ml (1-2 šaukštus) citrinų sulčių ar ryžių acto, įdėkite 100 g rausvųjų ryžių ir virkite 13-15 min.
Laikyti: atidarius laikyti vėsioje, sausoje vietoje.
„Cascina Belvedere“ – šeimos ūkyje Italijoje auginami ryžiai. Juos auginant vadovaujamąsi tausojančios žemdirbytėss principais.
Juodieji ryžiai auginami Po upės slėnyje (Italijoje). Gaminant pateikalus su juoduosiais ryžiais pajusite aromatą, primenantį santalą ar šviežiai keptą duoną. Virtus ryžius skanu pagardinti aliejumi ar sviestu.
Raudonijei ryžiai įprastai auginami molingoje dirvoje. Jie yra iškirtinio aromato bei būdingos raudonos spalvos, saldoko skonio.
Tradicija ir skonis kiekviename grūdelyje.
Sudedamosios dalys: ilgagrūdžiai juodieji ryžiai. Maistinė vertė (100 g) - 1474 kJ/347 kcal: riebalų 1.0 g (iš jų sočiųjų 0.3 g), angliavandenių 76 g (iš jų cukrų 0.4 g), skaidulinių medžiagų 1.5 g, baltymų 7.5 g, druskos 0.01 g, fosforo 193 mg (27% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė.