„Sonnentor“ ekologiškos ožragės sėklos puikiai tinka kariui ir kitiems indiškiems patiekalams gardinti.
Ožragės (methi) – lot. Trigonella fenumgraecum – priklauso ankštinių šeimai. Mėgstamas indų augalas. Jo kvadratinės formos, rudai smėlinės spalvos sėklos nepakeičiamos gaminant daugelį daržovių patiekalų bei užkandžių. Dėl švelniai kartaus skonio, patariama naudoti nedideliais kiekiais. Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, jas rekomenduojama trumpai paskrundinti keptuvėje.
Šios ekologiškos ožragės sėklos taip pat tinkamos daiginimui. Sudygsta per 2-4 dienas, prieš tai pamirkius sėklas 6-8 valandas vandenyje. Daiginimo metu praskalaukite sėklas vandeniu du kartus per dieną. Ideali daiginimui temperatūra 18-20ºC. Daigų aromatas primena kario prieskonius, jie puikiai tinka makaronų ir ryžių patiekalams gardinti. Per ilgai daiginat sėklas, daigai gali apkarsti.
Pakuotė ekologiška, produkto gamyba – CO² neutrali.
Skaitykite daugiau:
- (angliškai) Apie ožragių sėklų maistines savybes
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Sonnentor“ – 1988 m. Austrijoje įkurta įmonė, gaminanti ekologiškus prieskonius, arbatą, kavą, kakavą bei saldumynus. Verslas, prasidėjęs nuo vieno ekologijos entuziasto idėjos, šiandien yra vienas sėkmingiausių Austrijoje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos ožragės sėklos.