Avinžirnių humusas - Arabiška virtuvė

Avinžirnių humusas - Arabiška virtuvė

Avinžirnių humusas - Arabiška virtuvė

Avinžirnių humusas yra labai populiarus ir maistingas Artimųjų Rytų patiekalas (padažas/mirkalas). Jo pagrindas – avinžirniai ir Tahini (sezamų pasta), kartu pridedant kitų mėgstamų ingredientų: prieskonių, riešutų, sėklų, žalumynų ir pan.

Reikės:
1 st. virtų avinžirnių (nuto žirnių),
1/3 st. nuoviro, kuriame virė avinžirniai (arba vandens),
3 v. š. alyvuogių aliejaus,
2 v. š. švelnios sezamų pastos Tahini,
1 skiltelės česnako,
3 v. š. citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos miltelių - pagal skonį.

Avinžirnius pamerkite iš vakaro ir virkite apie valandą laiko. Pasūdykite prieš baigiant virti. Vandenį nupilkite, bet neišpilkite. Atvėsusius avinžirnius ir kitus ingredientus sudėkite į vieną indą ir sutrinkite mikseriu. Jei masė per tiršta, galite pripilti dar nuoviro. Trinkite iki vientisos masės.

Labai skanu valgyti su šviesia duona, salotomis, mirkyti daržoves, pvz., stambiomis juostelėmis supjaustytas paprikas ar morkas.

Skanaus!

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui