Baklažanų suktinukai su marinuotu sūriu

Baklažanų suktinukai su marinuotu sūriu

Baklažanų suktinukai su marinuotu sūriu

Reikės:
gražaus baklažano,
saujos druskos,
5-6 puselių saulėje džiovintų pomidorų,
100 g marinuoto varškės sūrio,
alyvuogių aliejaus,
1 v. š. baziliko,
medinių iešmelių.

Nuplautą ir nusausintą baklažaną išilgai supjaustykite (pageidautina) vienodo storio juostomis - riekėmis. Dėkite ant plastikinės lentelės ir kiekvieną juostelę apiberkite druska. Palikite 15 minučių, kad druska panaikintų kartumą. Druską nuplaukite, baklažano juosteles nusausinkite. Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir jame apkepkite baklažanų juosteles iš abiejų pusių. Išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Sūrio gabalėlius sutrinkite šakute, suberkite plonomis juostelėmis susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus (šiuo atveju naudoti pasūdyti). Papildomai į sūrio masę druskos jau dėti nebereikia. Ant kiekvienos baklažano juostelės dėkite po šaukštelį sūrio masės ir suvyniokite suktinuką. Persmeikite mediniu iešmeliu. Kepkite 200ºC orkaitėje 10 - 15 minučių.
Tai gali būti puikus užkandis su duona, ryžiais. Skanaus!

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui