Citrusinės marinuotos alyvuogės
Reikės:
- 400 g didesnių alyvuogių, nusunktų nuo skysčio (tinka tiek su kauliukais, tiek be – naudojau „Urtekram“ ekologiškas su kauliukais, perpus žalias ir kalamata)
- 100 ml kokybiško extra virgin alyvuogių aliejaus (naudojau „Marfuga“ ekologišką)
- 3 skiltelių česnako
- 0.5 citrinos (naudojau ekologišką)
- 0.5 apelsino (nebūtina, bet labai tinka – naudojau ekologišką)
- pundelio petražolių
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
- 1 a.š. medaus
- 0.5 a.š. aitriųjų paprikų dribsnių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
- žiupsnelio druskos
GAMINIMAS:
- 1. Citrinos ir apelsino žievelę plonai nulupti daržovių skustuku, kabinant kuo mažiau baltos dalies. Pasmulkinti peiliu.
- 2. Česnako skilteles supjaustyti plonomis riekelėmis. Petražoles smulkiai sukapoti.
- 3. Didesniame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, medų, petražoles, raudonėlį, aitriosios paprikos dribsnius, česnako riekeles ir druską. Įspausti po šlakelį apelsino ir citrinos sulčių (kiekį koreguokite pagal skonį). Vėl išmaišyti.

- 4. Į marinatą dėti citrinos ir apelsino žieveles bei alyvuoges. Gerai išmaišyti.
- 5. Palikti marinuotis kambario temperatūroje 1-2 val., karts nuo karto pamaišant (jei alyvuogės be kauliukų, pakaks 1 val., jei su kauliukais, marinuokite 2 val.). Arba šaldytuve palikti per naktį, tik tokiu atveju ištraukti iš šaldytuvo pusvalandį prieš tiekiant, kad aliejus suskystėtų (kokybiškas alyvuogių aliejus šaldamas sukietėja).
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų