Citrusinės marinuotos alyvuogės

Citrusinės marinuotos alyvuogės

Citrusinės marinuotos alyvuogės

Reikės:

  •  400 g didesnių alyvuogių, nusunktų nuo skysčio (tinka tiek su kauliukais, tiek be – naudojau „Urtekram“ ekologiškas su kauliukais, perpus žalias ir kalamata)
  • 100 ml kokybiško extra virgin alyvuogių aliejaus (naudojau „Marfuga“ ekologišką)
  • 3 skiltelių česnako
  • 0.5 citrinos (naudojau ekologišką)
  • 0.5 apelsino (nebūtina, bet labai tinka – naudojau ekologišką)
  • pundelio petražolių
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
  • 1 a.š. medaus
  • 0.5 a.š. aitriųjų paprikų dribsnių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
  • žiupsnelio druskos

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Citrinos ir apelsino žievelę plonai nulupti daržovių skustuku, kabinant kuo mažiau baltos dalies. Pasmulkinti peiliu.
  2. 2. Česnako skilteles supjaustyti plonomis riekelėmis. Petražoles smulkiai sukapoti.
  3. 3. Didesniame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, medų, petražoles, raudonėlį, aitriosios paprikos dribsnius, česnako riekeles ir druską. Įspausti po šlakelį apelsino ir citrinos sulčių (kiekį koreguokite pagal skonį). Vėl išmaišyti.

  1. 4. Į marinatą dėti citrinos ir apelsino žieveles bei alyvuoges. Gerai išmaišyti.
  2. 5. Palikti marinuotis kambario temperatūroje 1-2 val., karts nuo karto pamaišant (jei alyvuogės be kauliukų, pakaks 1 val., jei su kauliukais, marinuokite 2 val.). Arba šaldytuve palikti per naktį, tik tokiu atveju ištraukti iš šaldytuvo pusvalandį prieš tiekiant, kad aliejus suskystėtų (kokybiškas alyvuogių aliejus šaldamas sukietėja).

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui