„MARFUGA“ extra virgin alyvuogių aliejus RISERVA iš centrinėje Italijoje, Umbria regione, rinktų Moraiolo ir Frantoio alyvuogių.
Aukščiausios rūšies šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu.
Aliejus pasižymi plačia skonio gama su subalansuotomis kartumo ir aitrumo natomis.
Tinka gardinti paruoštą maistą – ankštinių bei daržovių sriubas, makaronus, grilyje keptą mėsą bei daržoves, žuvį.
D.O.P. Umbria.
„MARFUGA“ - tai šeimos įmonė gaminanti ir parduodanti alyvuogių aliejų Umbrijos regione jau nuo 1817 m. Ši įmonė įsikūrusi ant didingos Marfugos kalvos, nuo kurios kilo jos pavadinimas.
Umbrijoje alyvuogių auginimas yra vienas seniausių Italijoje, nes pirmieji šiuo augalu pradėjo rūpintis etruskai.
Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus tapo vienu iš pagrindinių Umbrijos turtų, ir nėra vietos, kurioje neaugtų alyvmedžiai.
Pagrindinis „MARFUGA“ tikslas nuo pat įsikūrimo - gaminti nepriekaištingą aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų. Ir jiems tas puikiai pavyksta, tą patvirtina visi apdovanojimai, gauti nacionaliniuose ir regioniniuose konkursuose.
Šį aliejų ypatingai vertina tie, kurie mėgsta autentiškus pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, vaisinius ir kvapnius, turinčius nepakartojamą alyvuogių skonį, neabejotinai žolelių su ryškiais artišokų ir žaliųjų migdolų atspalviais.
Sudedamosios dalys: extra virgin alyvuogių aliejus.
Maistinė vertė (100 ml) – 3389 kJ/824 kcal: riebalų 92 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 14 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g.