Meduolių prieskoniai

Meduolių prieskoniai

Meduolių prieskoniai

150 ml stiklainiui:

  • 30 g Lebensbaum ekologiško malto Ceilono cinamono;
  • 20 g Lebensbaum ekologiško malto imbiero;
  • 5 g Lebensbaum ekologiško malto kardamono;
  • 5 g Lebensbaum ekologiškų maltų gvazdikėlių;
  • 5 g malto muskato riešuto;
  • 5 g maltų aromatinių pipirų.

Tešlai reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g salyklo ekstrakto;
  • 100 g medaus;
  • 500 g kvietinių miltų;
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 kiaušinių.

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Visus prieskonius tolygiai sumaišykite ir supilkite į stiklainį.
2. Paruoškite tešlą. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų, salyklo ekstraktą ir medų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius, kiaušinius ir 15 g meduolių prieskonių ir minkykite, kol susidarys vienalytė masė. Leiskite tešlai pailsėti bent 1 val.
3. Meduoliai gaminami ant keptuvės ir kepami iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Receptas: Reinis Mikelsonas.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.
Stilius: Agate Vanuška-Andruce.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui