Reikės:
100 g nevirtų bolivinių balandų kruopų (kynva),
200 ml vandens,
10 vyšninių arba 5 nedidelių pomidorų,
1 vidutinio dydžio agurko,
saujos svogūnų laiškų,
saujos petražolių lapelių,
saujos krapų,
150 g daigintų pupuolių,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 v. š. citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.
Bolivinės balandos kruopas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus riešutų aromatas. Berkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite pagal gamintojo nurodymus. Išvirusias atvėsinkite.
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, jei naudosite didelius - supjaustykite skiltelėmis. Agurką išilgai padalinkite į 4 dalis ir susmulkinkite vienodo dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles ir krapus.
Atvėsintas kruopas sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, daigintomis pupuolėmis, įpilkite aliejaus, citrinos sulčių, paskaninkite druska ir pipirais.