Smidrų ir vištienos salotos su feta
3-4 porcijoms reikės:
Salotoms:
- 500 g smidrų
- 100 g salotų mišinio (galima keisti pora saujų špinatų ar rukolos)
- 100 g fetos sūrio
- 50 g pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
- po pundelį krapų ir petražolių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- kepimui – 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Vištienai:
- 1 didesnės vištienos krūtinėlės (apie 200-300 g)
- 1-2 v.š. kokybiško majonezo (naudojau „Hunter & Gather“ avokadų aliejaus majonezą su paprikomis ir žaliosiomis citrinomis, bet tinka ir klasikinio skonio)
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių (naudojau ekologiškus „Lebensbaum“)
- 1 skiltelės česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
- kepimui – 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 100 ml alyvuogių aliejaus (naudojau ekologišką ekstra virgin „Marfuga Riserva“)
- 1 šalotinio svogūno (arba ketvirčio rausvojo svogūno)
- 0.5 vidutinės citrinos sulčių
- 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio (naudojau ekologišką „Lebensbaum“)
- druskos ir pipirų pagal skonį
GAMINIMAS:
- 1. Nedidelėje gilesnėje lėkštėje sumaišyk majonezą, rūkytos paprikos miltelius, išspaustą česnaką, druską ir pipirus.
- 2. Vištienos krūtinėlę perpjauk išilgai pusiau ir dėk į majonezo marinatą. Gerai apvoliok, kad tolygiai pasidengtų. Man skaniausia palikti vištieną marinuotis šaldytuve per naktį, bet, jei skubi, tiesiog palik marinuotis kambario temperatūroje, kol paruoši kitus salotų ingredientus.
- 3. Smidrams nulaužk kietus galiukus, tada smidrus supjaustyk įstrižais gabalėliais. Šalotinį svogūną smulkiai sukapok. Petražoles ir krapus susmulkink. Pistacijų riešutus šiek tiek pasmulkink peiliu. Fetos sūrį sutrupink.
- 4. Paruošk padažą: mažame indelyje ar stiklainiuke sumaišyk visus jo ingredientus.
- 5. Iškepk vištieną: įkaitink keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilk 1 v.š. aliejaus ir apkepk vištienos gabalėlius iš abiejų pusių iki lengvai apskrus ir iškeps.
- 6. Apkepk smidrus: įkaitink keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilk 1 v.š. aliejaus ir kepk, retkarčiais pamaišant, iki smidrai suminkštės, bet liks traškūs. Pagardink druska ir pipirais. Perkelk į dubenį ir palikite pastovėti 5 min.
- 7. Į dubenį su smidrais sudėk salotų mišinį, juostelėmis supjaustytą vištieną, pistacijas, krapus, petražoles ir fetą. Užpilk paruoštu padažu ir viską švelniai išmaišyk.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.