Smidrų ir vištienos salotos su feta

Smidrų ir vištienos salotos su feta

Smidrų ir vištienos salotos su feta

3-4 porcijoms reikės:

 

Salotoms:

  • 500 g smidrų
  • 100 g salotų mišinio (galima keisti pora saujų špinatų ar rukolos)
  • 100 g fetos sūrio
  • 50 g pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
  • po pundelį krapų ir petražolių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • kepimui – 1 v.š. alyvuogių aliejaus 

Vištienai:

  • 1 didesnės vištienos krūtinėlės (apie 200-300 g)
  • 1-2 v.š. kokybiško majonezo (naudojau „Hunter & Gather“ avokadų aliejaus majonezą su paprikomis ir žaliosiomis citrinomis, bet tinka ir klasikinio skonio)
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių (naudojau ekologiškus „Lebensbaum“)
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • kepimui – 1 v.š. alyvuogių aliejaus 

Padažui:

  • 100 ml alyvuogių aliejaus (naudojau ekologišką ekstra virgin „Marfuga Riserva“)
  • 1 šalotinio svogūno (arba ketvirčio rausvojo svogūno)
  • 0.5 vidutinės citrinos sulčių
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio (naudojau ekologišką „Lebensbaum“)
  • druskos ir pipirų pagal skonį

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Nedidelėje gilesnėje lėkštėje sumaišyk majonezą, rūkytos paprikos miltelius, išspaustą česnaką, druską ir pipirus.
  2. 2. Vištienos krūtinėlę perpjauk išilgai pusiau ir dėk į majonezo marinatą. Gerai apvoliok, kad tolygiai pasidengtų. Man skaniausia palikti vištieną marinuotis šaldytuve per naktį, bet, jei skubi, tiesiog palik marinuotis kambario temperatūroje, kol paruoši kitus salotų ingredientus.
  3. 3. Smidrams nulaužk kietus galiukus, tada smidrus supjaustyk įstrižais gabalėliais. Šalotinį svogūną smulkiai sukapok. Petražoles ir krapus susmulkink. Pistacijų riešutus šiek tiek pasmulkink peiliu. Fetos sūrį sutrupink.
  4. 4. Paruošk padažą: mažame indelyje ar stiklainiuke sumaišyk visus jo ingredientus.
  5. 5. Iškepk vištieną: įkaitink keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilk 1 v.š. aliejaus ir apkepk vištienos gabalėlius iš abiejų pusių iki lengvai apskrus ir iškeps.
  6. 6. Apkepk smidrus: įkaitink keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilk 1 v.š. aliejaus ir kepk, retkarčiais pamaišant, iki smidrai suminkštės, bet liks traškūs. Pagardink druska ir pipirais. Perkelk į dubenį ir palikite pastovėti 5 min.
  7. 7. Į dubenį su smidrais sudėk salotų mišinį, juostelėmis supjaustytą vištieną, pistacijas, krapus, petražoles ir fetą. Užpilk paruoštu padažu ir viską švelniai išmaišyk.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui