Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Argano riešutų aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling

Argano riešutų aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling
12.43
12.43

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo neskrudintų argano riešutų (lot. Argania spinosa L.) aliejus tinka ruošti maistą ir naudoti kaip kosmetikos priemonę. Taip pat naudojamas norint pagerinti kasdienės mitybos racioną. Turi daug mononesočiųjų riebiųjų rūgščių. Nerafinuotas ir nedezodoruotas.

Arganų aliejus vadinamas skystuoju Maroko auksu. Riešutus tradiciškai renka berberų moterys rankomis nuo 5-6 metrų aukščio argano medžių, augančių Maroke. Aliejus spaudžiamas iš neskrudintų riešutų.

Tinka šaltiems ir karštiems patiekalams ruošti, o ypač ruošiant makaronų padažus, įvairius mirkalus, salotas, žuvies ir mėsos patiekalus. Viduržemio jūros daržovių patiekalams, avių ir ožkų sūriui bei mėsai suteikia egzotiško Maroko virtuvės skonio. Atsižvelgiant į riebalų rūgščių sudėtį (didžiąją dalį sudaro mononesočiosios riebalų rūgštys) arganų aliejus tinka net kepimui, jeigu nebūtų toks brangus...

Patarimas: užlašinkite keletą lašelių aliejaus ant jau paruošto patiekalo. Savito, riešutų kvapo arganų aliejus patiekalams suteiks ypatingą gamą.

Argano riešutų aliejus plačiai naudojamas ir kosmetikoje. Dėl drėkinančio ir elastingumo suteikiančio poveikio apsaugo odą nuo išdžiuvimo.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.

Vokietijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 g) - 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 19.3 g, mononesočiųjų 46.2 g, polinesočiųjų 34.5 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0.0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g.

Sužinokite daugiau:
- Kaip pasirinkti tinkamą aliejų, skaitykite mūsų lankstinuke >
- Apie arganų aliejaus naudojimą kosmetikoje

Sveiki Guodos pastebėjimai apie šalto spaudimo aliejus:

https://www.youtube.com/watch?v=AjLQkHQQCt4

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką svaikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) didžiąją dalį argano riešutų aliejaus sudaro mononesočiosios riebalų rūgštys, todėl aliejus gana stabilus. Geras vitamino E šaltinis: alfa-tokoferolio ~69 mg/100 g (rekomenduojama dienos norma 12 mg/100 g). Šalto spaudimo arganų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi delta7-sterolio (~48 mg/100 g).

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

UAB „Sveiki produktai“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Aliejus atrodo apgaulingai paprastas produktas. Atrodo, išspaudei sėklas, riešutus ar kitus aliejingus vaisius, kokius turi, va tau ir aliejus. Apie konservantus galvoti nereikia – pats konservuojasi, ne salotos – nevysta, ne tortas – nesusmenga, ne jogurtas – per savaitę nepasensta, ne obuoliai – nesimato sumušimų. Nei garinti, nei virinti, nei konsistenciją išgavinėti, nei šaldytuve laikyti.

Bet tai apgaulingas paprastumas. Geram aliejui reikia ypač kokybiškos žaliavos. Nei apdaužyta (alyvuogės, avokadai), nei senstelėjusi (sėklos, riešutai) netinka. Ir spaudimo procesas nėra toks elementarus – taip, spaudimas mechaninis, bet reikia kontroliuoti, kad stipriai nepakiltų temperatūra, nes ji gadina aliejų. Įsivaizduokit, koks karštis susikuria spaudžiant aliejų iš kauliukų?

Puikiam aliejui išspausti šalia dviejų jau paminėtų, žaliavos ir mechanizmų, reikia trečio konponento – žmogaus, kuris mokėtų sujungti augalus ir mašinas. Būtent dėl šių priežasčių mes pasirinkome bendradarbiauti su nedidele Vokietijos ekologiško aliejaus spaudykla „Ölmühle Solling“.

„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.

„Ölmühle Solling“ aukštos kokybės didžiulės įvairovės ekologiški šalto spaudimo (nerafinuoti) aliejai skirti ir maistui, ir kūnui. Aliejų spaudžia mažomis porcijomis, pilsto į bačkutes, jautriems aliejams (kaip linų sėmenų) likusį tūrį pripildo vandenilio dujų, kad oksidacijos procesas nevyktų. Tik gavę užsakymą iš kliento, jį išpilsto į tamsaus stiklo butelius ir tą pačią dieną išsiunčia. Seniausia Baensch’ų meilė yra kokosų aliejus, pradėjo jį gaminti dar tada, kai jis visai nebuvo „ant bangos“.

Kaip jie pasiekia savo garsiosios kokybės (kuri ne vienoje Europos šalyje laikoma standartu, pagal kurį save vertina konkurentai)? Visų pirma, perka žaliavą tik iš patikimų tiekėjų, neieškodami pigiausio. Jei pasitaiko naujas, važiuoja fiziškai pažiūrėti, ar teisingai vykdomi procesai. Antra, kiekviena žaliavos partija tikrinima laboratorijoje dėl mineralinių aliejų, plastiko ir pesticidų likučių. Mineralinio aliejaus likučiai yra tipinis ženklas netvarkingų mechanizmų, kuriuose į produktą nuteka, kad ir nedideli kiekiai mašininių tepalų. Plastiko likučiai taip pat atsiranda dėl nekokybiškų mechanizmų bei taros. Pesticidų likučiai rodo, kad augalai nebuvo auginami ir laikomi pagal ekologiškos žemdirbystės bei gamybos reikalavimus.

Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys.

Nuo 1996 metų „Ölmühle Solling“ dirba vadovaudamasi Naturland asociacijos standartais, kurie daugeliu atveju yra griežtesni, nei to reikalauja ES teisė. Naturland standartai buvo sukurti ir pradėjo veikti gerokai anksčiau, nei buvo priimtos ES direktyvos dėl ekologiško ūkininkavimo.

Pamatykite, kaip gamyba atrodo iš vidaus čia >>
ir sužinokite daugiau įdomių detalių apie gamintoją „Ölmühle Solling“ čia >>

Prekės kodas: AR135
Bar kodas: 4031192254113

Susijusios prekės

Kviečių gemalų aliejus (100 ml)
Ölmühle Solling
12.96
Avokadų aliejus, ekologiškas (100 ml)
Ölmühle Solling
9.75
Visos teisės saugomos © Livinn