„Vivani“ šokolado gamintojas: šiais laikais tik ekologiškumo nebeužtenka

2022-02-01
„Vivani“ šokolado gamintojas: šiais laikais tik ekologiškumo nebeužtenka

Kuris gi iš mūsų nemėgsta šokolado? O ypač jei jis – aukštos kokybės, įkvepia ragautoją, pagamintas pagal ekologinius standartus ir laikantis asmenų lygybės, nediskriminavimo principų. Tai keturi lengvai įvardijami tikslai, kurių įgyvendinimas reikalauja daug pastangų ir įsipareigojimo. Socialiai ir ekologiškai atsakingas šokolado gamintojas iš Vokietijos „Vivani“ jau 20 metų įrodo, kad įmanoma suderinti puikų skonį su švaria sudėtimi, ekologiškumu bei tvariu gamybos procesu. Prekės ženklo įkūrėjas Andreasas Meyeris pasakoja, kaip tai pavyksta.

– Kokius reikalavimus sau kelia „Vivani“?

Viena vertus, žinoma, svarbiausia – aukščiausia šokolado kokybė. Kita vertus – ekologinė ir socialinė atsakomybė šalims, iš kurių gauname pagrindinius šokolado ingredientus. Negalime toleruoti žmogaus ir gamtos išnaudojimo kitame pasaulio gale dėl tokių prabangių, plačiai vartojamų maisto prekių kaip šokoladas. Štai kodėl kartu su aukščiausiais standartais pirmoje vietoje yra ir etika.

– Kaip užtikrinate tiekėjų gerovę?

Palaikome ilgalaikius santykius ir neperkame žaliavų tik ten, kur kaina žemiausia. Taip pat susitariame dėl saugių minimalių pirkimo kiekių ir kainų, kurios yra pagrįstos pasauline kakavos kaina. Ilgalaikiai įsipareigojimai leidžia kakavos kooperatyvams geriau planuoti ateitį ir tikslingai investuoti, pakeliant jų pačių produktyvumą į kitą lygį.

– Kokie sprendimai išlaiko jūsų gamybos procesą tvarų?

Perkame tik kokybiškas žaliavas, kurios yra sertifikuotos pagal ekologiškus, „Rainforest Alliance“ ir „Fairtrade“ standartus. Drauge su tiekėjais einame nuoseklaus tvarumo keliu. Kartu su ekologiniu ūkininkavimu be cheminių pagalbinių priemonių, ūkininkai taip pat nuolat mokomi atpažinti augalų ligas ir jas gydyti pasitelkus ekologiškus metodus. Sveiki medžiai duoda daugiau derliaus – taigi ir pelno.

Taip pat didelis dėmesys skiriamas gamybai šokolado fabrike. Čia dirbame tik su žaliąja elektros energija, o visą išmetamą CO2 emisiją kompensuoja klimato apsaugos projektas. Taip pat turime tvarius standartus produktų pakavimui.

– Kuo ypatinga jūsų produktų pakuotė?

Pakuočių atliekų problema jau seniai kirbėjo mūsų galvose – norėjome sukurti šokolado pakuotę, kuri nedarytų žalos. Dirbame su ekologiška pakavimo plėvele, kuri iš pažiūros beveik nesiskiria nuo plastiko ir užtikrina tokią pačią gaminio apsaugą. Tačiau ši plėvelė yra pagaminta iš medžio pluošto ir per kelias savaites gali būti kompostuojama. Kalbant apie kartonines dėžes ir popierių, užtikriname, kad medžiagos būtų gaunamos iš tvarios miškininkystės. Be to, jau ilgą laiką pakuotes spausdiname išskirtinai tik su ekologiškais dažais.

– Kuo dar išsiskiriate nuo kitų gamintojų?

Nors gaminame ir šokoladinius batonėlius, ir glazūras, ir geriamą šokoladą, pagrindinis mūsų asortimento akcentas vis dar yra klasikinė šokolado plytelė. Dabar jų turime daugiau nei trisdešimt rūšių. Neabejotinai išsiskiriame savo meniniu pakuočių dizainu, kurį kuriame su įvairiais menininkais. Geras šokoladas turėtų tenkinti visas jusles ir priversti įsimylėti iš pirmo žvilgsnio!

„Vivani“ ekologiškų šokoladų ir kitų skanėstų kviečiame įsigyti internetu ir visose LIVIN parduotuvėse.

Susiję produktai

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui