„Rapunzel“ ekologiškos aguonų sėklos plačiai naudojamos konditerijoje. Tinka įvairiems kepiniams, desertams gaminti. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Prieš naudojimą gerai nuplauti šiltu vandeniu. Rekomenduojama suvartoti ne daugiau nei 20 g aguonų sėklų per dieną.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, sandariame inde.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
DE-ÖKO-006, Čekijos Respublikos žemės ūkis.
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com) aguonų sėklos (100 g) turi daug mangano (apie 6.7 mg arba 335% RMV – referencinė maistinė vertė), kalcio (1438 mg arba 179% RMV), vario (1.6 mg arba 160% RMV), fosforo (870 mg arba 124% RMV), magnio (347 mg arba 92% RMV), vitamino B1 (0.9 mg arba 81% RMV) ir kitų naudingų vitaminų bei mikroelementų.
Sužinokite daugiau:
- (angliškai) Poppy seeds Nutrition facts
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Rapunzel – viena iš sparčiai Europoje lyderiaujančių ekologiško maisto tiekėjų, pirkėjams gerai pažįstama jau nuo 1974-ųjų. Vienas pagrindinių šio prekės ženklo tikslų išliko nepakitęs jau daugiau kone 50 metų – siekiama tiekti ekologišką ir pridėtinėmis bei nenatūraliomis priemonėmis neapdorotą produkciją.
Rapunzel asortimentas idealiai tinka bet kuriam dienos valgiui – sodrūs riešutų užtepai bei kremai pagardins pusryčių košę ar traškų skrebutį, ekologiškos kruopos taps puikiu dienos pietų garnyru, o sveikatai palankios sudėties saldumynai su juoduoju šokoladu, kokosais ar net marcipanu patenkins kiekvieno smaližiaus svajones. Gamintojas daug dėmesio skiria vegetarinei mitybai ir jos įpročiams, todėl visas maistas tinka tiek vegetarams, tiek veganams – jame nėra gyvūninės kilmės riebalų ar kitų pridėtinių medžiagų.
Šio gamintojo moto „ekologiškai su meile“ įkvepia ne tik atsakingam produktų auginimui ar derliaus nurinkimui, bet ir sveikam, aplinkai bei visuomenei draugiškam procesui, kurio metu sukuriami skoniai, deriniai ir receptai kasdien suteikia džiaugsmo šimtams šeimų visame pasaulyje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos aguonų sėklos.
Sudėtyje gali būti glitimo ir garstyčių pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 2201 kJ / 533 kcal: riebalų 42 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 4.9 g), angliavandenių 4.2 g (iš jų cukrų <0.5 g), skaidulinių medžiagų 21 g, baltymų 24 g, druskos 0.05 g.