Trupūs, nepakartojamo skonio „Clearspring“ ekologiški avižiniai sausainiai turi daug skaidulinių medžiagų ir yra pagaminti pagal originalų receptą naudojant tik geriausius ekologiškus ingredientus. Škotijos aukštumose jie su meile kepami mažomis partijomis. Mėgaukitės paprastu, tačiau išskirtiniu šių sausainių skoniu.
Be pridėto cukraus (produkto sudėtyje yra natūralių cukrų). Tinka veganams.
Supakuota į 4 atskirus pakelius po kelis sausainius. Taip ilgiau išlieka švieži ir patogu pasiimti su savimi.
Laikyti vėsioje sausoje vietoje. Atidarius laikyti sandarioje pakuotėje.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
GB-ORG-17, ES/ne ES žemės ūkis.
Avižos (lot. Avena Sativa) yra išskirtinis energijos šaltinis su puikiu baltymų, angliavandenių ir riebalų balansu. Jose dauguma esančių riebalų – tai nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp kurių dominuoja mononesočiosios. Palyginus su kitais javais, avižos yra turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau, tyrimai rodo, kad daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.
Pagal M. Murray, J. Pizzorno ir L. Pizzorno enciklopedinį leidinį „Healing Foods“ avižos yra labai geras mangano, seleno ir fosforo, taip pat magnio, geležies, vitamino B1 ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Avižų sėlenų maistinėse skaidulose yra daug beta glukanų. Palyginus su kitais grūdais avižose yra daug riebalų (apie 20% sočiųjų ir 80% nesočiųjų riebalų rūgščių), todėl jos apkarsta greičiau nei kiti grūdai.
Kaip nurodo U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal and Fats that Kill“ (Alive Books, Kanada), vienintelis organizme esančio cholesterolio pašalinimo būdas yra per žarnyną, o tam būtina, kad maiste pakaktų skaidulų, iš kurių avižų skaidulos vienos efektyviausių (verta prisiminti, kad augalinės kilmės maistas pats cholesterolio neturi).
Kaip teigia Coulston ir Boushey, skaidulingas maistas padeda išlaikyti normalią medžiagų apykaitą, kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apetitą [žr.*]. Avižų žemas glikemijos indeksas (apie 37). Avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus (įskaitant sunkiuosius metalus), todėl plačiai naudojamos organizmui valyti.
Pagal Rebecca Wood enciklopedinį leidinį „The new whole foods encyclopedia“ dėl avižose esančio didelio kiekio riebalų jos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą. Perdirbant avižas nuimama tik išorinė luobelė, dėl to avižose išlieka daugiau maistinių medžiagų nei perdirbtuose kviečių produktuose.
Avižos yra nuo Antikos laikų žinomas ir Lietuvoje tradiciškai vartojamas maisto produktas, turintis daug mums naudingų savybių, apie kurias galima paskaityti informaciniuose bei šviečiamuosiuose internetiniuose puslapiuose, pvz.:
- Avižiniai dribsniai – ne tik pusryčiams
- Avižinės košės paslaptys
- Avižos ir kviečiai – ne tik maistas
- Apie avižų naudą
* Ed. A. M. Coulston, C.J. Boushey. Nutrition in Prevention and Treatment of Disease. Elsevier Academic Press, USA. 2008.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Clearspring“ yra šeimos įmonė, jau 30 metų propaguojanti autentišką ir ekologišką aukštos kokybės maistą. Mes esame įsitikinę, kad kiekvienas turėtų galėti gauti kokybiško ekologiško maisto sveikam gyvenimo būdui.
Didžiuojamės galėdami Jums pristatyti įvairiais apdovanojimais įvertintų produktų asortimentą, kuriuo mėgaujasi žmonės daugiau nei iš 50 pasaulio šalių. Visi „Clearspring“ produktai pasižymi jiems būdingu skoniu, yra pagaminti pagal autentiškus receptus tradiciniais metodais. „Clearspring“ niekada nenaudoja jokių sintetinių priedų, nei rafinuoto cukraus.
Šio gamintojo produktai skatina tvaraus žemės ūkio plėtrą, nes remia ekologinius ūkius ir maisto gamintojus. Turtindami dirvožemį ir rūpindamiesi ekosistemomis „Clearspring“ saugo pasaulį ateinančioms kartoms.
Sudedamosios dalys: avižų dribsniai* (86%), alyvuogių aliejus*, jūros druska, tešlos kildymo medžiaga: natrio bikarbonatas.
*– iš ekologinių ūkių.
Gali būti riešutų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1808kJ/432kcal: riebalų 17 g (iš jų sočiųjų 3 g), angliavandenių 55 g (iš jų cukrų 1.2 g), skaidulinių medžiagų 7.9 g, baltymų 10 g, druskos 2.4 g.