Ekologiški pilno grūdo kviečiai - tinka daiginti, virti, malti, dėti į kepinius. Prieš verdant pamirkyti (geriausia užmerkti iš vakaro).
Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 18-24 valandas, sudygsta per 1-1.5 dienos.
Patarimas pusryčiams: Grūdus iš vakaro nuplaukite ir nakčiai užmerkite vandenyje santykiu 1:2. Ryte pavirkite kelias minutes ir apdenkite puodą rankšluosčiu, kad stovėtų šiltai. Po 20–30 minučių jau galima valgyti. Kartais (ypač jei laikoma trumpiau) reikia nupilti vandens perteklių. Paskaninkite druska ir mėgstamais aliejais. Žinoma, grūdai nesuverda iki košės. Jie būna nesulipę vieni su kitais, kramtyti tikrai yra ką. Atminkime, kad pilno grūdo kviečiai ar nešlifuoti ryžiai niekada nesuverda taip, kaip šlifuoti ar nepilno grūdo.