„SAICHO Sparkling Tea“ nealkoholinė putojanti arbata „Jasmine“.
Žalioji arbata, auginama 500 m. virš jūros lygio Kinijos Fujian provincijoje, renkama ankstyvą pavasarį ir sudžiovinama. Vasarą pražydus jazminaičiams, nurinkti švieži žiedai užklojami ant džiovintų arbatos lapelių, kurie per naktį absorbuoja drėgmę kartu su aromatais iš žiedų. Šis ciklas kartojamas keletą kartų, kol pasiekiama geidžiama aromatų ir skonių dermė.
SKONIS, AROMATAI, KITOS SAVYBĖS
Aukso geltonumo putojanti arbata žavi parfumerišku bei intensyviu natūraliu jazminaičių aromatu, subtiliai papildytu baltažiedžių gėlių, šviežių kriaušių, žaliosios arbatos natomis. Burnoje ši arbata ypač gėliška, pasižymi elegantišku salstelėjimu ir gaiviu poskoniu.
VARTOJIMO BŪDAS / DERINIMAS SU MAISTUuikus derinys prie azijietiško stiliaus saldžiarūgščių (aštrių) patiekalų, mėlynojo pelėsio sūrių, panna cotta, braškių su plakta grietinėle.
PATEIKIMO TEMPERATŪRA
8–10°C
„SAICHO Sparkling Tea“ įkūrėjai Charlie ir Natalie – maisto mokslų daktarai, siekę sukurti nealkoholinį gėrimą, kuris būtų toks pat sudėtingas ir rafinuotas kaip vynas. Įkvėpti Honkongo arbatos kultūros, jie dvejus metus tyrinėjo skirtingas arbatos rūšis ir atrinko tris, geriausiai derančias su maistu.
Kiekviena vienos kilmės arbata brandinama šaltai 24 valandas, kad atsiskleistų subtiliausi skoniai. Gėrimas subalansuojamas švelniu saldumu ir lengva rūgštelės nata, o putojanti tekstūra išryškina natūralius aromatus.
„Saicho“ misija – atnešti putojančią arbatą į pasaulio vakarienių stalus ir šventes, kad kiekviename gurkšnyje būtų juntama jų aistra arbatai ir skoniui, žinios bei rankų darbas.
Sudedamosios dalys: Šaltai plikyta jazminų arbata (90%), baltųjų vynuogių sultys iš koncentrato, rūgštis: citrinos rūgštis, vitaminas C, natūralus ąžuolo medienos aromatas, anglies dioksidas.
Maistingumas 100 ml: energinė vertė – 114kJ/27kcal, riebalų - <0,1g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - <0,1g), angliavandenių – 5,3g (iš kurių cukrų – 5,1g), baltymų – 1,2g, kofeino – 17mg.