„Centonze“ sicilietiškų kietųjų kviečių makaronai BUSIATE.
Šie pilno grūdo makaronai yra pagaminti iš kietųjų kviečių Tumminia. Tumminia – senovinė kviečių rūšis, kilusi iš Trapani regiono ir nuo seno laikoma tikru maisto prabangos ženklu.
Šiandien ji yra iš naujo atrandama ir puoselėjama tokių gamintojų kaip „Centonze“ dėka. Tumminia miltai dažniausiai malami akmeninėmis girnomis, išvengiant sudėtingų pramoninių technologijų; dėl to jie yra mažiau rafinuoti. Be to, jie turi mažesnį glitimo indeksą, todėl gali būti lengviau virškinami.
Gamybos metu BUSIATE makaronams padaromas šiurkštus ir porėtas paviršius, dėl to jie labai gerai sugeria padažą. Ilgas džiovinimo procesas žemoje temperatūroje išsaugo visas vertingąsias medžiagas.
Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Virimo laikas: 8 min.
„Centonze“ ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus spaudžiamas šaltuoju mechaniniu būdu. Ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis, polifenoliais. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas iš ne ilgiau kaip prieš 4 val. (!) rankomis rinktų alyvuogių gamintojo nuosavoje spaudykloje.
Sudedamosios dalys: kietųjų kviečių Tumminia miltai 70%, kietųjų kviečių manų kruopos, vanduo.
Maistinė vertė (100 g) – 365 kcal: riebalų 1.5 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 0.3 g), angliavandenių 72.5 g (iš jų cukrų 3.0 g), skaidulinių medžiagų 9.8 g, baltymų 13.1 g, druskos 0.0075 g.