„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.
Skaitykite daugiau:
- Linų sėmenys – tolimos praeities ir ateities produktas
- Linų sėmenys: lieknėjimui, širdžiai, sveikatai
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Patiekalų receptai:
Sausi pusryčiai su linų sėmenimis
1 bananas, 100 g avižų dribsnių, 2 v.š. smulkintų sėmenų, 50 g džiovintų vaisių, 1 v.š. riešutų, 50 g šviežių vaisių. Vaisius susmulkinti, viską sumaišyti ir patiekti su 150 ml pieno arba natūraliu jogurtu.
Keptos daržovės su linų sėmenimis
2 didelės morkos, 4 vidutinio dydžio bulvės, 1 poras, 250 ml daržovių sultinio, 1 česnako galvutė, 1 a. š. kario miltelių, 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus, 2 v. š. smulkintų linų sėmenų.
Daržoves nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Daržoves, česnaką ir karį pakepinti aliejuje, užpilti daržovių sultinį ir uždengus dangtį patroškinti neaukštoje temperatūroje 5–10 min. Paskaninti druska ir pipirais, apibarstyti linų sėmenimis.