Sėklų krekeriai ir anakardžių užtepėlė su mielių dribsniais

Sėklų krekeriai ir anakardžių užtepėlė su mielių dribsniais

Sėklų krekeriai ir anakardžių užtepėlė su mielių dribsniais

Krekeriams reikės:
120 g migdolų miltų
2 v. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
1 v. š. kanapių sėklų
1 v. š. maltų linų sėmenų + 3 v. š. vandens
1 a. š. ksantano dervos miltelių
50 g tirpinto kokosų aliejaus
1 a. š. provanso žolelių mišinio
žiupsnelio druskos

1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame brinkti 5 min.
2. Migdolų miltus sumaišome su ksantano milteliais, prieskoniais, sėklomis.
3. Į miltų masę sudedame brinkintus linų sėmenis, kokosų aliejų ir viską gerai išmaišome. Iš tešlos suformuojame rutuliuką, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
4. Orkaitę įkaitiname iki 130ºC. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
5. Tešlą iškočiojame tarp dviejų kepimo popierių ir su stikline išspaudžiame apskritimus. Su mentele krekerius atsargiai perkeliame ant kepimo skardos.
6. Kepame 30-35 min., 130ºC orkaitėje, kol krekeriai gražiai pageltonuos. Iškepusius krekerius paliekame atvėsti ant kepimo skardos ir tik tuomet skanaujame. Labai skanu su anakardžių užtepėle.

Anakardžių užtepėlei reikės:
120 g anakardžių riešutų
2 v. š. mielių dribsnių
2 a. š. česnakų miltelių
1/2 a. š. druskos
2 v. š. citrinų sulčių
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
100 ml vandens

1. Anakardžius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti kelioms valandoms arba per naktį.
2. Išmirkytus anakardžius nusausiname.
3. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki vientisos, kreminės konsistencijos.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui