„VitaSnack“ ekologiški traškūs brokoliai – džiovinti žemoje temperatūroje nauja unikalia technologija. Skanu valgyti vienus – maistingas ir sveikas užkandis! Taip pat tinka dėti į salotas, sriubas, užkandėles, garnyrus. Turi daug vitaminų A ir K, skaidulinių medžiagų bei baltymų.
Ekologiški „VitaSnack“ vaisiai, uogos ir daržovės:
• Be pridėto cukraus ir druskos (sudėtyje yra tik natūralių cukrų ir druskos).
• Be dažiklių, konservantų ir kitų priedų.
• Nauja unikali džiovinimo technologija vakuume, žemoje temperatūroje. Jos esmė – išlaikyti vitaminus, mineralus, antioksidantus ir to augalo tekstūrą. Savo traškumu šiek tiek primena daržovių traškučius, šiek tiek liofilizuotus, bet skiriasi būtent unikaliu traškios tekstūros išlaikymu.
• Puikus intensyvus skonis.
• Gaminama tik iš sezoninių, ekologiškai užaugintų šviežių vaisių ir daržovių.
• Termiškai neapdorota – nekepta ir nešaldyta.
• Tinka žaliavalgiams (raw) ir veganams.
• Be glitimo.
24 g džiovintų brokolių atitinka 329 g šviežio produkto (≈1 brokolis).
„VitaSnack“ gavo apdovanojimą už maisto pramonės inovaciją. Kuo ši inovacija ypatinga? Ši nauja technologija leidžia sudžiovinti vaisius ir daržoves išlaikant jų maistingąsias medžiagas ir malonią tekstūrą. Ir tai padaryti be šaldymo.
Ekologiški „VitaSnack“ vaisiai, uogos ir daržovės:
Sudedamosios dalys: ekologiški brokoliai (sezoniniai) 100%.
Maistinė vertė (100 g) – 1374 kJ/329 kcal: riebalų 4.2 g (iš jų sočiųjų 0.7 g), angliavandenių 25.3 g (iš jų cukrų 6.4 g), skaidulinių medžiagų 31.6 g, baltymų 31.6 g, druskos 0.34 g, vitamino A 1750 μg (219% RMV), vitamino K 1624 μg (2165% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam.
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę, raumenų masės augimą bei išsaugoti raumenų masę.
Vitaminas C svarbus normaliam kolageno, kuris reikalingas normaliai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, dantų bei odos funkcijai, susidarymui; padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, normalią psichologinę funkciją, imuninės sistemos veiklą, padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Taip pat vitaminas C padeda mažinti nuovargį, atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E, gerina geležies absorbciją.
Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui ir normaliai kaulų būklei.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.