URTEKRAM ekologiški rudi Basmati ryžiai, pilno grūdo. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui. Skanūs ir vieni su sviestu, aliejumi, prieskoniais.
Rudieji ryžiai gana smarkiai skiriasi nuo baltųjų ryžių maistinių medžiagų kiekiu. Apdirbimo proceso, kuriuo rudi ryžiai tampa baltais, metu prarandama daugiau nei 60% maistingųjų medžiagų.
Paruošimas: 1 dalį ryžių nuplauti po šaltu vandeniu ir suberti į puodą. Įpilti 2 dalis vandens ir leisti lėtai užvirti. Užvirus kaitrą sumažinti, puodą uždengti ir virti ant labai silpnos kaitros apie 30 min. Nuolat stebėti. Po 30 min. nuimti nuo kaitros ir leisti ryžiams dar pabrinkti 5 min.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
NL-BIO-100, Ne ES žemės ūkis.
Basmati ryžiai tai subtilaus skonio ilgagrūdžiai ryžiai, tradiciškai auginami Himalajų priekalnėse. Išvirti jie yra birūs (ryžių birumas priklauso nuo rūšiai būdingo krakmolo). Rudieji ryžiai labiausiai vertinami dėl maistinių savybių. Sveikatos prasme jie rekomenduojami labiau už baltuosius, ypač esant aukšto cukraus, cholesterolio, nutukimo rizikai, tačiau jie virškinami sunkiau ir verdami ilgiau nei baltieji.
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), rudi ilgagrūdžiai ryžiai turi daug mangano (0.9 mg arba 45% RMV), yra seleno (9.8 mg arba 18% RMV) šaltinis. RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
URTEKRAM savo veiklą pradėjo 1972 m. kaip ekologiškų prekių parduotuvė Kopenhagos centre. Po kelerių metų susidomėjimas jų produktais buvo toks didelis, kad teko ieškotis naujų didesnių patalpų, kur būtų galima pradėti vykdyti ir gamybą.
Šiandien URTEKRAM išaugo į vieną iš pirmaujančių Skandinavijos ekologiškų prekių ženklų, o savo produktus eksportuoja į daugiau nei 30 pasaulio šalių. URTEKRAM įsipareigoja tiekti kokybišką ekologišką maistą ir kitus produktus, kurie keičia vartotojų gyvenimą.
Sudedamosios dalys: ekologiški rudi Basmati ryžiai.
Maistinė vertė (100 g ) – 365 kcal/1540 kJ: riebalų 2.6 g (iš jų sočiųjų 0.8 g ), angliavandenių 73 g (iš jų cukrų 0.5 g ), skaidulinių medžiagų 3.5 g, baltymų 10.8 g, druskos <0.01 g.