Moliūgų ir pomidorų karis su tamarindo pasta

Moliūgų ir pomidorų karis su tamarindo pasta

Moliūgų ir pomidorų karis su tamarindo pasta

Viskas viename – aštru, rūgštu, saldu. Sušildo, suteikia jėgų ir reikalingų maistinių medžiagų.

Reikės 2 porcijoms:
sviesto
1 svogūno
kelių česnako skiltelių
apie pusės nedidelio sviestinio moliūgo
kelių mažų pomidoriukų
150 ml kokosų pieno
1 arb. š. tamarindo pastos
prieskonių pagal skonį: druskos, maltų juodųjų pipirų, kajeno pipirų, kario
garnyrui: virtų basmati ryžių, špinatų, avokado, šaukšto kokosų pieno

Ant sviesto pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skilteles. Pagardinti prieskoniais. Sudėti smulkiai gabaliukais supjaustytą moliūgą ir kepti, kol moliūgas pradės minkštėti. Tada sudėti kubeliais supjaustytus slyvinius pomidorus, supylti kokosų pieną, įdėti šaukštelį tamarindo pastos. Troškinti ant lengvos kaitros apie 10-15 minučių.

Patiekti su virtais basmati ryžiais, špinatais, avokadu ir papildomu šaukštu kreminio kokosų pieno.

Receptas @blemba.kaip.skanu

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui