„Dvaro kavos“ varnalėšų šaknų kava. Nuo seno vertinama dėl savo ypatingų savybių, tradicijų įkvėpta natūrali kava ieškantiems gardžių alternatyvų be kofeino. Sodraus skonio gėrimas puikiai tinka po sotaus valgio ar tiesiog, kai reikia naujų jėgų ir švarios pradžios.
Remiantis tyrimais, galima drąsiai teigti, kad skrudintų varnalėšų šaknų kava yra puikus pasirinkimas popietiniam puodeliui po sočių pietų, triukšmingo savaitgalio ar kai reikia naujų jėgų švariai pradžiai.
Paruošimas: Įberkite 1 a. šaukštelį kavos į puodelį. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-7 min. Gardu su mėgstamu pienu ar grietinėle, medumi, kardamonu, cinamonu. Skanaus!
Tinka ruošti visų tipų kavinukais ir pusiau automatiniais (nemalančiais) kavos aparatais.
Dėmesio! Varnalėšų žaliavoje pastebimi plaušai ir pūkai yra natūralios netirpios skaidulos: ligninas ir celiuliozė, kurie gali išlikti pilnai nesusmulkinti net ir pramoninio malimo metu.
Tirpios skaidulos, pvz. inulinas, pasižymi įvairiomis biologinėmis savybėmis, įskaitant imunomoduliacinį, antioksidacinį, priešnavikinį, hepatoprotekcinį, hipoglikeminį ir virškinimo trakto apsauginį poveikį. Tedžiūgauja mūsų gerosios bakterijos ir visa imuninė sistema!
Gardi meilės sau istorija
Mūsų kultūros dalis – istoriškai prasmingos bekofeinės arbatos ir kavos, tvariai gaminamos iš Lietuvoje subrandintų žiedų, šaknų ir sėklų.
Istorinės šių gėrimų alternatyvos nuo seno gaminamos ir vartojamos mūsų kraštuose, yra daugeliui pažįstamos nuo vaikystės, o dabar eksperimentų dėka įgavusios ir šiuolaikinio skonio.
Autentiškoje Sližių dvaro aplinkoje džiovinama, skrudinama „Dvaro kavų” produkcija kviečia lietuviškomis vaistažolėmis mėgautis gurmaniškai, kurti naujus asmeninius ritualus, atgaivinti ryšį su gamta ir istorija.
BE KOFEINO | VIETINĖ ŽALIAVA IR GAMYBA | SENOJI RECEPTŪRA | RANKŲ DARBO
Sudedamosios dalys: didžiosios varnalėšos (Arctium lappa L.) šaknys 100 %.