Pabudę ryte griebiame puodelį kavos, kad dieną pradėtume energingai, tačiau mus pabudinanti įprasta kava, deja, turi ir neigiamą pusę. Nuolat vartojant gėrimus su kofeinu gali suprastėti miego kokybė, padidėti streso hormono kortizolio lygis, kilti kraujospūdžio ar virškinimo sutrikimų, atsirasti nerimas. Norint sumažinti ar visai atsisakyti kofeino, neprivalai atsisakyti malonaus rytinio gėrimo ritualo. Jei pasirinksi kavos ar arbatos alternatyvas be kofeino, tai suteiks kūnui naudos! Susipažink su lietuviško prekių ženklo „Dvaro kavos“ gėrimais be kofeino.
„Dvaro kavos“ gamina gilių, kiaulpienių ir miežių kavas bei pušų pumpurų, kanapių žiedų ir kitas arbatas, nuo seno vertinamas Lietuvoje. Šie kavos pakaitalai yra ne tik populiarėjančios alternatyvos greito kofeino vartojimo kultūrai, bet ir atkuriamos per amžius pamirštos Lietuvos gurmaniškų gėrimų tradicijos.
„Dvaro kavos“ gamintojo siekis – kūno ir proto sveikata bei tyras, tikras skonis, tad visa produkcija gaminama rankomis, o žaliavos kruopščiai surenkamos iš Lietuvos pievų, miškų ar laukų išaugintų gilių, žiedų bei šaknų. Svarbu paminėti, kad kiekvienas gamybos procesas yra vykdomas itin atsakingai: skrupulingai sekamas žaliavų nurinkimo laikas, skrudinimas ir net pakavimas užtikrina aukščiausią produktų kokybę.
„Dvaro kavos“ nuo pat įkūrimo nuosekliai vysto veiklą, grįstą tvarumo, sąmoningumo ir kokybės principais. Net augant gamybos apimtims, gamintojas sąmoningai atsisako tolimųjų kraštų žaliavų tiekėjų ir lieka ištikimas Baltijos šalių ūkiams bei žolininkams. Toks pasirinkimas leidžia palaikyti vietos augintojus, mažinti transporto taršą ir užtikrinti išskirtinį žaliavų šviežumą. Gamybos procese laikomasi principo gaminti tik tiek, kiek iš tiesų reikia, vengiant perteklinio kaupimosi ir ilgo sandėliavimo. Taip „Dvaro kavos“ ne tik stiprina smulkiųjų ūkių bendruomenes ir saugo kulinarinį paveldą, bet ir suteikia vartotojams galimybę mėgautis kokybiška, šviežia, naudingų savybių turinčia bei prasmingą patirtį kuriančia produkcija.
Susipažink su LIVIN klientų pamėgtais alternatyviais kavos gėrimais ir jų nauda.
Gilių kavos nauda. Gilių kava Lietuvoje turi senas tradicijas – mūsų protėviai ją gerdavo dar tada, kai tikroji kava buvo retenybė. Lengvai surenkamos gilės tapo kasdieniu maistingu gėrimu. Šiandien vis daugiau žmonių renkasi natūralius produktus, todėl gilių kava vėl atrandama kaip įdomi alternatyva: ji be kofeino, tad tinka vartoti bet kuriuo paros metu. Be to, paprastojo ąžuolo gilėse yra daugybė biologiškai aktyvių junginių, polifenolių, kurie pasižymi anktioksidaciniu poveikiu. Šiandien gilės vertinamos ne tik kaip skanaus gėrimo pagrindas, bet ir kaip funkcinis produktas, kuriame yra baltymų, aminorūgščių ir mikroelementų.
Kiaulpienių šaknų kavos nauda. Paprastoji kiaulpienė liaudies medicinoje buvo vadinama „gyvybės šaknimi“ ir vartojama bendrai organizmo savijautai gerinti. Kiaulpienių šaknyse aptinkama gausybė vertingų medžiagų – nuo fenolinių junginių ir riebalų rūgščių iki mineralų, vitaminų bei inulino, prisidedančio prie normalios žarnyno mikrofloros palaikymo. Detoksikuojančios, priešuždegiminės kiaulpienių šaknų savybės palankiai veikia virškinimo sistemą, padeda reguliuoti cukraus lygį organizme. Ši šaknų kava šviežiai skrudinta ir malta, gaminama pagal seną receptūrą, todėl ji saldžiai kartaus skonio, su karamelės ir kakavos natomis.
Miežių kavos „Chai“ nauda. Tai lengvai skrudintų miežių gėrimas, kuris gali turėti teigiamą įtaką siekiant mažinti cholesterolį ar lėtinius uždegimus organizme. Ši kavos alternatyva gausi antioksidantų, palankiai veikia virškinimo sistemą medžiagų apytaką. Gėrimą praturtina net 7 puikiai pažįstami prieskoniai, kaip priešuždegimiškai veikianti ciberžolė, taip pat Ceilono cinamonas, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, kajeno pipirai bei vanilė. Nacionalinio Senėjimo instituto (National Institute on Aging) duomenimis, ciberžolė pagal antioksidantų kiekį patenką į daugiausiai antioksidantų turinčių produktų sąrašą. Turėdamas tokią unikalią vertingų prieskonių gausią sudėtį, miežių chai yra ne tik gurmaniškas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas.
„Dvaro kavos“ puoselėja ne tik kavos, bet ir kitas vietinės žolininkystės tradicijas, iš kurių gimė unikalios arbatos. Jei ieškai arbatos, kuri būtų ne tik skani, bet ir naudinga tavo kūnui, susipažink su pušų pumpurų arbata.
Pušų pumpurų arbata. Pušynai garsėja gausiais fitoncidais – eterinių aliejų molekulėmis, kurios gerina kvėpavimą ir skatina kraujo bei medžiagų apykaitą. Jei negali pasimėgauti pasivaikščiojimu miške – mėgaukis pušų pumpurų arbata. Jauni pušų ūgliai yra puikus antioksidantų šaltinis – juose gausu eterinių aliejų, vitamino C ir K, karotino bei mineralų. Dėl fenolinių junginių ir askorbo rūgšties ši arbata pasižymi antioksidaciniu, priešuždegiminiu poveikiu, skatina atsikosėjimą. Ši arbata yra puikus pasirinkimas šaltuoju sezonu, kai siaučia peršalimo ligos.
Fermentuota gauromečio arbata. Gauromečio žiedai skinami Ukrainos kalnuoto Užkarpatės regiono ūkyje, dėl kalnų oro ir gamtos švarumo. Šiame ekologiškame ūkyje gaurometis yra fermentuojamas. Fermentuotas gauromečio derlius išlaiko daugiau maistinių medžiagų nei neapdorotas. Jame gausu vitamino C bei geležies. Skoniniu požiūriu fermentuotas gaurometis vertinamas mėgstančių ryškesnį skonį ir kvapą, lyginamu su stipria juodąja arbata.
Mūsų kūno gerovei įtaką daro ne tik maistas, bet ir tai, ką geriame, todėl įprastus, sveikatai mažiau palankius gėrimus verta pakeisti naudingesnėmis alternatyvomis. LIVIN asortimente atrasi platų „Dvaro kavos“ gėrimų pasirinkimą.