Grikių miltų duona be glitimo

Grikių miltų duona be glitimo

Grikių miltų duona be glitimo

Du receptai gardžios beglitiminės duonos.

Receptas Nr. 1

Reikės:
1 puodelio grikių miltų,
0.5 puod. ryžių miltų,
0.5 puod. tapijokos miltų,
po 1 valg. š. sezamų, linų sėmenų sėklų, avižinių dribsnių be glitimo,
1 arb.š. kmynų (kad labiau būtų „duoninė“),
0.5-1 arb. š. druskos,
1.5 arb. š. sodos (arba 1 arb. š. sodos + 1 arb. š. kepimo miltelių - kad mažiau jaustųsi sodos skonis),
1 puod. raugintų pasukų,
1 kiaušinio (vieną kiaušinį atstoja 1 valg. š. maltų linų sėmenų, sojos miltų ar specialaus kiaušinių pakaitalo su 1 valg. š. vandens; taip pat 1/2 valg. š. baltojo gysločio luobelių + 1/2 valg. š. kiaušinio pakaitalo su 1 valg. š. vandens - duos masės ir sulipimo),
1 arb. š. medaus.

Receptas Nr. 2 (kai neturite tapijokos miltų)

3 puodelių grikių miltų,
0.5 puod. ryžių miltų,
po 1 valg. š. sezamų, linų sėmenų sėklų, avižinių dribsnių,
1 arb.š. kmynų (kad labiau būtų „duoninė“),
1 arb. š. druskos,
2 arb. š. sodos,
2 puod. raugintų pasukų,
2 kiaušinių (du kiaušinius atstoja 2 valg. š. maltų linų sėmenų, sojos miltų ar specialaus kiaušinių pakaitalo su 2 valg. š. vandens; taip pat 1 valg. š. baltojo gysločio luobelių + 1 valg. š. kiaušinio pakaitalo su 2 valg. š. vandens - duos masės ir sulipimo),
1 arb. š. medaus.

Gaminimo eiga:
Atskiruose induose sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Sausų ingredientų viduryje padarykite duobutę, supilkite šlapius, viską išmaišykite. Sudėkite į kepimo indą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175°C temperatūros. Kepkite apie 30-40 min. (kol medinis smeigtukas būs švarus, neaplipęs tešla). Skanaus!

Už receptą dėkojame Rūtai.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui