Kario ir kuskuso salotos

Kario ir kuskuso salotos

Kario ir kuskuso salotos

6 porcijos

Reikės:
150 g kuskuso
1 a. š. kario
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. paprikos miltelių
½ a. š. česnako miltelių
žiupsnelio druskos
100 g ridikėlių
100 g ankštinių žirnių
1 morkos
100 g migdolų riekelių
½ citrinos sulčių
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. klevų sirupo

1. Sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir aliejumi, tada užpilkite vandens sluoksniu (maždaug 1 cm virš kuskuso), uždenkite ir palikite, kad išbrinktų.
2. Ankštinius žirnius sudėkite į verdantį vandenį, pavirkite apie 1 minutę ir iškart atvėsinkite lediniame vandenyje, kad išlaikytumėte spalvą ir konsistenciją.
3. Migdolų drožles paskrudinkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 4 minutes.
4. Paruoškite padažą. Į citrinos sultis įberkite druskos, klevų sirupo ir maišydami supilkite alyvuogių aliejų.
5. Į atvėsusį kuskusą suberkite ankštinius žirnius, morkų juosteles, špinatus, vyšninius pomidorus, migdolų drožles, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Receptas iš žurnalo „Pie Galda“.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!