Kario ir kuskuso salotos

Kario ir kuskuso salotos

Kario ir kuskuso salotos

6 porcijos

Reikės:
150 g kuskuso
1 a. š. kario
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. paprikos miltelių
½ a. š. česnako miltelių
žiupsnelio druskos
100 g ridikėlių
100 g ankštinių žirnių
1 morkos
100 g migdolų riekelių
½ citrinos sulčių
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. klevų sirupo

1. Sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir aliejumi, tada užpilkite vandens sluoksniu (maždaug 1 cm virš kuskuso), uždenkite ir palikite, kad išbrinktų.
2. Ankštinius žirnius sudėkite į verdantį vandenį, pavirkite apie 1 minutę ir iškart atvėsinkite lediniame vandenyje, kad išlaikytumėte spalvą ir konsistenciją.
3. Migdolų drožles paskrudinkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 4 minutes.
4. Paruoškite padažą. Į citrinos sultis įberkite druskos, klevų sirupo ir maišydami supilkite alyvuogių aliejų.
5. Į atvėsusį kuskusą suberkite ankštinius žirnius, morkų juosteles, špinatus, vyšninius pomidorus, migdolų drožles, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Receptas iš žurnalo „Pie Galda“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui