Raudonųjų ryžių ir burokėlių burgeriai su padažu

Raudonųjų ryžių ir burokėlių burgeriai su padažu

Raudonųjų ryžių ir burokėlių burgeriai su padažu

Šių metų vasaros atradimas!

Burgeriams reikės:
2/3 stiklinių raudonųjų ryžių,
2 kiaušinių, lengvai suplaktų,
1 stiklinės šviežių burokėlių, sutarkuotų burokine tarka (prireiks apie 2 nedidelių burokų),
1 stiklinės sutrupinto feta sūrio (apie 150 g),
2-3 šaukštų smulkių avižinių dribsnių,
½ stiklinės susmulkintų žaliųjų svogūnų laiškų,
½ stiklinės susmulkintų šviežių krapų,
½-1 šaukštelio čili padažo (arba pagal skonį, priklausomai kaip toleruojate aštrumą; vietoj čili padažo galima dėti smulkiai supjaustytus šviežius čili pipirus),
žiupsnelio druskos ir žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų,
aliejaus.

Pirmiausia pasiruoškite raudonuosius ryžius (juos išsivirti galite iš vakaro arba prieš kelias dienas ir laikyti šaldytuve). Ryžius suberkite į puodą, įpilkite 1.5 stiklinės vandens. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždengę virkite 25 minutes. Visas skystis turėtų būti susigėręs. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtame puode dar pabringti 10 minučių. Tada atvėsinkite.

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius. Suberkite likusius produktus: tarkuotus burokėlius, atvėsintus virtus ryžius, fetos sūrį, avižinius dribsnius, smulkintus žalumynus, čili, įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite (geriausia – rankomis, ir negailėkite, energingai paspauskite masę maišydami). Jei matote, kad masė pernelyg šlapia, nesiklijuoja, įberkite dar žiupsnelį avižinių dribsnių.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite aliejumi. Šlapiomis rankomis formuokite burgerius ir juos dėkite į kepimo skardą. Pašlakstykite taip suformuotus paplotėlius aliejumi. Jei tik turite galimybę, padėkite skardą šaltai pusvalandžiui ir tik tada kepkite.

Įkaitinkinte orkaitę iki 200ºC. Pašaukite skardą su burgeriais ir kepkite 10-14 minučių kiekvieną pusę. Burgeriai turi būti traškūs išorėje ir minkšti, sultingi viduje.

Burgerius galima kepti ir keptuvėje: prireiks apie 6 minučių abiems pusėms apkepti. Tik labai atsargiai juos verskite plačia mentele, kad nesubyrėtų!

Padažui reikės:
3 šaukštų Dijon garstyčių,
1 šaukšto medaus,
1.5 šaukšto smulkiai sukapotų marinuotų agurkėlių,
apie ½ šaukštelio (arba pagal skonį) čili padažo (vietoj čili padažo galima dėti smulkiai supjaustytus šviežius čili pipirus).

Visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kol jie pilnai susijungs. Palikite pastovėti keletą minučių, kad skoniai susimaišytų.

Receptas iš tinklaraščio „Nidos receptai“

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui