4 asmenims reikės:
250 g tofu gabalėlių,
medinių iešmelių;
marinatui:
5 v. š. alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus,
jūros druskos,
2 skiltelių česnako,
1 v. š. prieskonių mišinio kepimui ir griliui.
Tofu supjaustyti 2x2 cm kubeliais. Kartu sumaišyti visus marinatui skirtus ingredientus. Į negilų indą sudėti tofu gabalėlius ir apipilti pagamintu marinatu. Uždengti folija ir palikti per naktį šaldytuve.
Išsimarinavusius tofu gabalėlius suverti ant iešmelių ir kepti keptuvėje apie 15 min. arba 180-200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Patarimas. Šventiniam stalui galima paruošti daug iešmelių iš mažų gabaliukų, suvertų ant dantų krapštukų, tada pakanka kepti 8-10 min.
Receptas iš www.lebensbaum.com